Megint összeveszett egy riporterrel Joe Biden + videó

Az amerikai elnök nincs hozzászokva, hogy a számára kellemetlen kérdésekre kelljen válaszolnia.

2023. 08. 10. 8:07
BIDEN, Joe; BIDEN, Jill
Washington, 2023. augusztus 7. Joe Biden amerikai elnök és a felesége, Jill Biden az elnöki helikopter mellett, amint a Delaware állambeli Wilmingtonban lévõ birtokukon töltött hétvége után visszatérnek a washingtoni Fehér Házba 2023. augusztus 7-én. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök szerdán heves szóváltásba keveredett a Fox News amerikai hírhálózat műsorvezetőjével, Peter Doocyval, amikor szóba kerültek azok a leleplező bizonyítékok, melyek szerint az elnök hazudott. Joe Biden ugyanis korábban többször azt állította, hogy sosem beszélt fiával, Hunter Bidennel a külföldi piszkos és korrupt üzleteiről, és az üzlettársaival sem kommunikált.

A Fox News beszámolója szerint a zöldenergiáról és az új-mexikói gazdasági intézkedésekről szóló megjegyzéseit követően Doocy arról kérdezte az elnököt, hogy Hunter Biden egykori üzlettársa, Devon Archer azt vallotta a képviselőház felügyeleti bizottságának, hogy tanúja volt annak, hogy az elnök még alelnöki ideje alatt különböző potenciális ügyfelekkel beszélt.

Van most ez a tanúvallomás, amelyben a fia egyik korábbi üzlettársa azt állítja, hogy ön sokat beszélt velük kihangosítva üzleti ügyekről

– kezdte mondandóját a riporter, akibe Biden azonnal belefojtotta a szót, és magából kikelve heves tagadásba kezdett.

Soha senkivel nem beszéltem üzletről, és tudtam, hogy egy pocsék kérdéssel fog előállni

– sértegette a Fox News munkatársát az amerikai elnök, a jelenet pedig futótűzként terjedt az interneten.

Érdemes felidézni, hogy Joe Biden korábban még azt állította, hogy soha nem beszélt fiával a tengerentúli üzletekről, de amióta egyre több korrupt körülmény és terhelő bizonyíték kerül elő a Biden családról, a Fehér Ház látványosan megváltoztatta a kommunikációját, Joe Biden pedig már azt állítja azóta, hogy semmilyen üzletről nem beszélt sem a fiával, sem annak üzlettársaival.

Az amerikai képviselőház igazságügyi bizottságának feje, Jim Jordan szerint egy frissen napvilágra került 2011-es levél újabb bizonyíték arra, hogy az amerikai elnök nem mondott igazat, erről már lapunk is beszámolt a minap. A levelet Devon Archer mutatta meg Tucker Carlson jobboldali véleményvezérnek egy interjúban.

A levélben Joe Biden akkori alelnök szabadkozik, hogy nem volt alkalma beszélgetni fia üzlettársával, Devon Archerrel egy fehér házi ebéd alkalmával. A levél végére kézzel írt jegyzetben pedig örömét fejezte ki, hogy Archer és a fia üzlettársak.

A kötvénycsalásért tavaly elítélt Archer és az ifjabbik Biden akkoriban egy magántőkealap mellett egy olyan vállalkozás létrehozásán is dolgoztak, amely kormányzati szabályozási intézkedésekkel foglalkozott.

Archer korábban zárt ajtók mögött tett tanúvallomást a képviselőházban. A nyilvánosságra került információk alapján Hunter Biden korábbi üzleti partnere elmondta, hogy Joe Biden akkori alelnök több mint húsz alkalommal csatlakozott fia üzleti megbeszéléseihez személyesen vagy telefonon keresztül.

Archer azt is vallotta, hogy az elnök fia elsősorban a „Biden márka” miatt kapott jól fizető tisztséget a Burisma ukrán energetikai holding igazgatótanácsában, amelynek maga Archer is tagja volt.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és a felesége, Jill Biden az elnöki helikopter mellett, amint a Delaware állambeli Wilmingtonban lévő birtokukon töltött hétvége után visszatérnek a washingtoni Fehér Házba 2023. augusztus 7-én (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.