Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Nincs megállás: már százmilliónál is többen látták Tucker Carlson Orbán-interjúját

Magyar Nemzet
2023.08.31. 07:06 2023.08.31. 08:13
Nincs megállás: már százmilliónál is többen látták Tucker Carlson Orbán-interjúját

Nem túlzás azt mondani, hogy felrobbantotta az internetet Tucker Carlson, amerikai jobboldali véleményvezér Orbán Viktorral készített interjúja. A 30 perces videó magyar idő szerint szerda éjfélkor került ki az újságíró oldalára, és azóta már százmilliónál is többen látták. 

Ha megnézzük Carlson X platformját (korábbi nevén, Twitterét), akkor látható, hogy augusztusban az Orbán-interjú az egyik legnézettebb tartalom volt, csak a korábbi amerikai elnökkel, Donald Trumppal készített videója előzi meg, amely 263 millió megtekintésnél jár. A Vivek Ramaswamy-val, minden idők legfiatalabb republikánus elnökjelöltjével folytatott beszélgetést például 45 millióan, míg a Capitoliumnál történt események kapcsán Steven Sund volt fővárosi rendőrfőnökkel készült interjút 15 millióan tekintették meg az újságíró oldalán. 

Az Orbán-interjút az X platform tulajdonosa, Elon Musk is megosztotta.

Nagyon érdekes. Magyarország komoly erőfeszítéseket tesz, hogy kezelje a születési ráta problémáját

− írta a videóhoz Musk. 

Musk bejegyzésére Novák Katalin magyar köztársasági elnök is reagált, és meghívta a Budapesten megrendezendő Demográfiai Csúcstalálkozóra, „a családtámogató erők legnagyobb nemzetközi találkozójára, amelyen számos államfő, miniszterelnök és influenszer is részt vesz majd”.

Itt majd többet megtudhat a magyar családtámogatás rendszeréről. Szeretettel várjuk Budapesten

– üzente Novák Katalin.

Tucker Carlson 2016 és 2023 között a Fox News esti politikai műsorát vezette, személyére és mondanivalójára odafigyelnek az Egyesült Államokban, és nem feltétlenül csak konzervatív körökben − ezt korábban Fekete Rajmund, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója mondta el lapunknak. 

Orbán Viktor az interjúban többek között arról beszélt, hogy az orosz–ukrán háború megoldásának kulcsa Amerika kezében van.

 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (jobbra) interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én. Az interjú közép-európai idő szerint augusztus 30-án éjfélkor jelent meg Carlsonnak az X közösségi oldalán (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.