Összeült a válságstáb, nem tudják, hogyan terjed a súlyos betegség Lengyelországban

A fertőzések forrását még nem állapították meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 24. 15:11
Microscopic,Generic,Virus,Cell,3d,Rendering,Illustration,On,A,Blue
1676920123 Fotó: MattL_Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos tüdőgyulladással járó legionáriusbetegségben meghalt öt ember a délkelet-lengyelországi Rzeszów város kórházaiban – közölte csütörtökön a lengyel média egészségügyi forrásokra hivatkozva.

Négyen – idősebb, egyéb megbetegedésekben is szenvedő emberek – Rzeszów három különböző kórházában hunytak el szerdai közlemények szerint. Az ötödik fertőzött, egy 79 éves asszony haláláról csütörtökön Grzegorz Materna, a városi kórház igazgatója tájékoztatta a PAP hírügynökséget.

Jaromir Slaczka, a rzeszówi egészségügyi hatóság vezetője csütörtökön közölte: eddig 76-szor állapították meg a fertőzést a Rzeszówban, illetve a környékbeli járásokban működő kórházakban ápolt betegeknél. 

A legtöbb, 54 eset a rzeszówi egészségügyi intézményeket érinti.

A fertőzések forrását még nem állapították meg. Rzeszówban a helyi hatóságok vízminták vételét rendelték el a városi vízvezetékrendszerből, kikapcsolták a szökőkutakat, valamint az utóbbi napok hősége miatt működő párakapukat.

Csütörtökre virradóan a vajdasági hivatal rzeszówi székhelyén összeült a válságstáb, a tanácskozáson részt vett Katarzyna Sójka egészségügyi miniszter is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.