Szijjártó Péter: Támogatunk mindent, ami végre békét hozhat

Türkmenisztán javaslatot tesz az ENSZ-ben a globális békére irányuló stratégia kidolgozására.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 08. 17. 10:56
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2023. június 6. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Dana Hungary Kft. beruházásbejelentõ sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. június 6-án. A Dana amerikai gépjármûalkatrész-gyártó körülbelül 36 milliárd forint értékû beruházása nyomán 300 új munkahely jön létre Gyõrben. A vállalat elektromos meghajtási egységeket és akkumulátorok hûtésére alkalmas termékeket fog gyártani már meglévõ üzemében; az állam 6,6 milliárd forinttal támogatja a fejlesztést. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön telefonon beszélt Rashid Meredov türkmén hivatali partnerével arról, hogy Magyarország támogatja Türkmenisztán javaslatát, amelyet az ENSZ-ben tesz a Globális Biztonsági Stratégia kidolgozására.

Mint írta, „Az ENSZ-ben most fontos [lenne] minden olyan kezdeményezés, amely az alapokmány megerősítését, a fegyveres konfliktusok békés, politikai úton történő rendezését, a háborúk megelőzésére irányuló diplomáciai erőfeszítések támogatását tűzi ki célul.”

Ha van olyan időszak, amikor az ENSZ alapokmányának és az ott megfogalmazott céloknak érvényt kell szerezni, akkor a mostani bizony olyan. Mi, magyarok is – sajnos a világ számos nemzetével együtt – közvetlenül tapasztaljuk a háború jelentette kihívásokat és szenvedést

– fogalmazott Szijjártó Péter. Végül Türkmenisztán javaslatával kapcsolatban hozzátette: 

„Mi támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján, kiváltképp a szomszédunkban.” 

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.