Diadalként ünnepli Zelenszkij a Krím félsziget elleni támadásokat + videó

Kijev visszaszorítja Putyin erőit – vélte az Egyesült Királyság magas rangú katonatisztje.

2023. 09. 15. 9:26
ZELENSZKIJ, Volodimir
Szoledar, 2023. augusztus 14. Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata által közreadott kép Volodimir Zelenszkij ukrán elnökrõl a frontvonalon harcoló egységek fõhadiszállásán tett látogatása során a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvõ Szoledarban 2023. augusztus 14-én. MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata Fotó: Ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök üdvözölte, hogy Ukrajna megsemmisítette az orosz légvédelmi rendszert az oroszok által annektált Krím félszigeten. 

Köszönöm a mai diadalt

 – mondta az orosz Triumf légvédelmi rendszerre utalva Zelenszkij az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió tudósítása szerint. Hozzátette: 

A megszállók légvédelmi rendszere megsemmisült. Nagyon jelentős, szép munka!

Zelenszkij az X közösségi oldalra feltöltött videójához pedig azt írta, van okuk dicsérni az Ukrán Biztonsági Szolgálatot, annak embereit és az ukrán haditengerészet munkáját.

Köszönöm nekik a mai diadalt – a megszállók légvédelmi rendszerének megsemmisítését Krím félszigetünkön. Nagyon jelentős eredmény! Dicsőség mindenkinek, aki Ukrajnáért harcol!

– hangsúlyozta az ukrán elnök.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Ukrajna sikeresen megsemmisített egy orosz légvédelmi rendszert az oroszok által megszállt Krím félszigeten. Kijev cirkálórakétákkal hajtott végre támadást egy Jevpatorija melletti orosz katonai létesítmény ellen. 

A drónok a légvédelmi rendszerekre és radarjaikra összpontosítottak. A radarállomások kikapcsolása után a haditengerészet egységei két Neptun cirkálórakétával eltalálták az 1,2 milliárd dollár értékű Sz–300-as és Sz–400-as Triumf légvédelmi rendszert

– mondta a támadással kapcsolatban egy névtelen forrás a BBC brit hírügynökségnek.

– Kijev visszaszorítja Putyin erőit – jelentett ki az Egyesült Királyság magas rangú katonatisztje az ukrán ellentámadásról. Az Independent brit napilap beszámolója szerint Sir Tony Radakin visszavágott azoknak is, akik szerint Kijev offenzívája nehézségekkel szembesül.

Északon feltartóztatják az orosz erőket és ott tartják őket, délen pedig tíz és húsz kilométert haladnak előre

 – közölte.

 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a frontvonalon harcoló egységek főhadiszállásán tett látogatást a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Szoledarban 2023. augusztus 14-én (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.