Élő adásban ütötték és rúgták egymást szlovák politikusok

Szó szerint dübörög a kampány.

Forrás: Paraméter2023. 09. 13. 13:06
FICO, Robert
Nyitra, 2023. szeptember 12. Robert Fico, az Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt vezetõje beszél támogatóihoz a Nyitrában rendezett kampányeseményen 2023. szeptember 12-én. A szlovákiai elõrehozott parlamenti választást szeptember 30-án tartják. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elszabadultak az indulatok szerda reggel a szlovák politikában – adta hírül a Paraméter. Az egész ügy egy ártatlan sajtótájékoztatóval indult, ugyanis a Smer–SD a menekültválságról és a határlezárás szükségességéről értekezett az eseményen, amikor Robert Fico beszédét megszakította Igor Matovic korábbi kormányfő és  volt pénzügyminiszter.

A beszámoló szerint a politikus egy terepjáróval gurult a színre, és megafonon ismételgette pártja szlogenjét: – Mi nem adjuk el magukat a maffiának! Korábbi sérelmeket is hangoztatott, mire a korábbi háromszoros miniszterelnök, Robert Fico és párttársai körbevették az autót.

A felvételek tanúsága szerint a két politikus eleinte ordibált egymással, aztán dulakodtak is. Matovic mellkason rúgta Robert Kalinák korábbi belügyminisztert, amelyre a Smer egy másik képviselője, Richard Glück ütéssel válaszolt.

Szlovákiában egyébként éppen választási hajrá van. A 2023-as szlovákiai előre hozott parlamenti választást 2023. szeptember 30-án tartják, és ez lesz a kilencedik parlamenti választás az ország történetében.

Borítókép: Robert Fico, az Irány – Szociáldemokrácia párt vezetője beszél támogatóihoz egy kampányeseményen 2023. szeptember 12-én (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.