Keményen nekiment Elon Musk a nácimosdató kanadai kormányfőnek

Justin Trudeau dezinformációval vádolta Oroszországot, ám ez nem tetszett az amerikai üzletembernek.

2023. 09. 26. 16:48
MUSK, Elon
Párizs, 2023. június 16. Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója a VivaTech elnevezésû innovációs konferencián Párizsban 2023. június 16-án. MTI/AP/Michel Euler Fotó: Michel Euler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkérdőjelezte a kanadai kormányfő vádjait az orosz „dezinformációval” kapcsolatban Elon Musk amerikai üzletember, a Tesla alapítója. Justin Trudeau, az észak-amerikai ország miniszterelnöke ugyanis hétfőn azt mondta, vissza kell szorítani a orosz dezinformációt, és továbbra is szilárdan támogatni kell Ukrajnát.

Nem akarom, hogy a fejükbe szálljon, de van egy kis esély arra, hogy nem minden orosz dezinformáció

– reagált kedden a politikus megjegyzéseire Elon Musk X (korábban Twitter) oldalán.

A kanadai miniszterelnök bírálatok sorával szembesült megjegyzései után, Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő egyenesen felháborítónak nevezte szavait. „Sok nyugati ország, köztük Kanada is olyan, fiatal generációt nevelt fel, mely nem tudja, ki harcolt kivel, vagy mi történt a második világháború alatt” – idézte a BBC brit közmédia az orosz politikust. 

Justin Trudeau a napokban került címlapokra, azt követően, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétvégi látogatása során vastapssal köszöntöttek egy 98 éves ukrán náci kollaboránst.

Jaroszlav Hunka a második világháborúban a náci katonai egységben szolgált, és részt vett többek között zsidók tömeges meggyilkolásában.

Az eset azonban hatalmas nemzetközi felháborodáshoz vezetett, ám az elmúlt napokban a kanadai kormányfő már igyekezett tisztázni nevét. Hétfőn már arról beszélt, egy olyan ukrán meghívása a parlamentbe, aki a második világháború alatt egy náci egységnél harcolt, „mélységesen kínos” Kanada számára.

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója (Fotó: MTI/AP/Michel Euler)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.