Náci karlendítés és állatkínzás a szociáldemokraták háza táján

Meglepő dolgok derültek ki a finn szociáldemokraták új vezetőiről.

2023. 09. 05. 21:20
Antti Lindtman (Forrás: Facebook/Antti Lindtman)
Antti Lindtman (Forrás: Facebook/Antti Lindtman) Fotó: Facebook Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész Finnország Antti Lindtman, a finn szociáldemokraták (SPD) frissen megválasztott vezetőjének most előkerült fotóiról beszél, amelyeken az új pártelnök meglepő helyzetekben látható – hívja fel rá a figyelmet a Bild német napilap. 

Az egyik fotón öt meztelen férfi látható mikulássapkában, akik közül ketten náci karlendítéssel pózolnak. 

A férfiak arca nem látszik, Lindtman azonban már korábban elismerte, hogy ő is szerepel a fotón. 

Azt azonban nem tudni pontosan, hogy melyikük ő. Lindtman elmondta, hogy amikor a fotó készült, 18 éves volt. Az Iltalehti című újságnak pedig arról beszélt, hogy „ezeket a képeket nem szabadna nyilvánosságra hozni, különösen azért, mert hiányos öltözetűek vagyunk”. Mint mondta, a képeket egy magánoldalra töltötték fel, és már évekkel ezelőtt megkérte a honlap adminisztrátorát, hogy távolítsa el a képeket.

Hozzátette, a fotók egy karácsonyi ünnepségén készültek köszönetképpen azoknak, akik segítettek nekik egy rövidfilm elkészítésében, és kikötötte, hogy nem volt náciszimpatizáns akkor sem, és most sem azt. „Már akkor sem tudtam volna támogatni a neonácikat a nézeteim miatt” – fogalmazott. 

A közösségi oldalakra azonban több más fotó is felkerült Lindtman fiatalkoráról. Az egyiken szintén félmeztelenül pózol, egy másikon pedig orális szexet imitál egy lánnyal. 

A finn szociáldemokraták háza táján azonban nem csak Lindtman verte ki a biztosítékot, hanem Mikkel Nakkalajarvi is, akit a nemrég tartott pártkongresszuson választottak meg új párttitkárnak. 

Ő nem rég arról beszélt, hogy 15 évesen részt vett egy macska megölésében. Mint mondta, akkor négy másik fiatallal egy nő házához ment, ahol 

Olyan sokáig vertük a macskát, hogy az elcsendesedett és valószínűleg meghalt. 

Ezt követően, ahogy akkoriban beszámolt róla, tűzbe dobták a döglött állatot.

Antti Lindtman egyébként Sanna Marin volt miniszterelnök utódja az SDP élén. Marin 2019-ben került kormányra az eddigi legfiatalabb miniszterelnökként, ám őt sem kerülték el a pikáns ügyek, féktelen bulizásairól kerültek fel videók a közösségi oldalakra. 

Borítókép: Antti Lindtman (Forrás: Facebook/Antti Lindtman)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.