időjárás -1°C Taksony 2023. november 29.
logo

Novák Katalin a kárpátaljai magyarság problémáit is feltárta Elon Musknak

Magyar Nemzet
2023.09.26. 07:57 2023.09.26. 14:44
Novák Katalin a kárpátaljai magyarság problémáit is feltárta Elon Musknak

„Magyarországon kívül is egyre többen látják, hogy a nyugaton beköszöntött demográfiai jégkorszak az általunk megismert világ végével fenyeget. Hazánk elsőként helyezte a családpártiságot a demográfiai küzdelem középpontjába” – írta a Facebookon Novák Katalin köztársasági elnök, miután Elon Musk amerikai-dél-afrikai milliárdossal,  a Tesla autógyár és a SpaceX űripari vállalkozás tulajdonosával folytatott megbeszélést.

Elon Muskkal arról beszélgettünk, mit tehetünk közösen azért, hogy a fiatalok bátrabban merjenek igent mondani a gyermekekre. A gyermektelenség korunk legaggasztóbb jelensége

 – fedte fel az államfő a találkozó részleteit. 

Novák Katalin hozzátette: Elon Musk személyében egy új szövetségese lett hazánknak a családok szabadságharcában, aki ismeri és elismeri Magyarország családközpontú programját. 

Hosszan beszéltünk az ukrajnai háborúról is. Egyetértettünk, hogy mielőbbi tűzszünetre és tartós békére van szükség. Annak külön örülök, hogy a kárpátaljai magyarság problémáit is megértette beszélgetésünknek köszönhetően.

A gyermekvállalás menti meg a világot – zárta a gondolatait a köztársasági elnök, utalva arra a bejegyzésre, amelyet Musk osztott meg a találkozó után.

A megbeszélés sikerességét az is alátámasztja, hogy az üzletember maga is megírta az X-en, milyen remek találkozóban volt része a magyar köztársasági elnökkel. 

Elon Muskkal találkozott Novák Katalin

„Elon Musk végül nem tudott eljönni a budapesti demográfiai csúcsra. Most pótoljuk a találkozót” – írta közösségi oldalán Novák Katalin.

 

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök és Elon Musk amerikai-dél-afrikai milliárdos (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.