Elon Muskkal találkozott Novák Katalin

„Elon Musk végül nem tudott eljönni a budapesti demográfiai csúcsra. Most pótoljuk a találkozót” – írta közösségi oldalán Novák Katalin.

2023. 09. 25. 19:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elon Musk végül nem tudott eljönni a budapesti demográfiai csúcsra. Most pótoljuk a találkozót” – írta közösségi oldalán Novák Katalin, miután Elon Musk amerikai–dél-afrikai milliárdossal, a Tesla és a SpaceX tulajdonosával találkozott. 

Bejegyzésében a köztársasági elnök egy fotót is megosztott a találkozóról, és azt írta, holnap még több részletet elárul. 

A köztársasági elnök a nyugati világot érintő demográfiai válságról és lehetséges megoldásairól is tárgyalt Elon Muskkal.

Az üzletember egyik kisfiával fogadta a magyar államfőt, akivel négyszemközti megbeszélést folytatott.

Az államfő a találkozó első perceiben kifejtette, hogy a klímaváltozás megoldandó problémája mellett a demográfiai válságra kevesebb figyelem vetül.

A találkozó után Elon Musk, aki az X tulajdonosa is, szintén posztolt. Bejegyzésében azt írta:

A gyerkevállalás megmenti a világot

Musk ráadásul be is követte a köztársasági elnököt az X-en, majd megosztotta Novák Katalin bejegyzését, amelyhez azt írta: 

Remek találkozót folytattam Magyarország köztársasági elnökével a népesedési válságról!

Elon Musk a közelmúltban egyébként többször fejtette ki véleményét a világ előtt álló népesedési kihívásokkal kapcsolatban, és úgy fogalmazott, hogy a demográfiai hanyatlás súlyosabb probléma, mint a klímaválság. A világ leggazdagabb embere, a többi között a Tesla autógyár és a SpaceX űripari vállalkozás tulajdonosa a közelmúltban a világ több másik állami vezetőjével is találkozott, köztük Emmanuel Macron francia elnökkel és Georgia Meloni olasz miniszterelnökkel.

Farkas Vajk, a Sándor-palota kommunikációs igazgatója a közmédiának elmondta, hogy a magyar államfő egyesült államokbeli látogatásának egyik kiemelt célja, hogy olyanokkal találkozzon, akik szövetségesek a népesedési problémák megoldását célzó lépésekhez. Ebbe a sorba illeszkedik a megbeszélés Elon Muskkal, valamint korábban Texas állam kormányzójával, Greg Abott-tal és a Greg Gianfortéval, Montana állam kormányzójával tartott találkozó – hangsúlyozta a kommunikációs igazgató. 

A köztársasági elnök hivatalos látogatása kedden Utah állam fővárosában zárul, ahol Novák Katalin Spencer Cox kormányzóval szintén egyeztet a demográfiai kérdésekről is.

Borítókép: Novák Katalin és Elon Musk (Forrás: Facebook/Novák Katalin)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.