Vajon bárki be tudna parkolni Kim Dzsong Un páncélvonatába a limuzinjával? + videó

Az észak-koreai vezető rajong az autókért, különösen a limuzinokért, korábban az amerikai és az orosz elnöki autókat is megtekintette.

2023. 09. 17. 14:42
null
NKOREA-RUSSIA-DIPLOMACY Fotó: STR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető oroszországi útja nem csak a két ország katonai erejének mélyebb összefonódását fejezi ki, maga az utazás folyamata is érdekességeket rejtett.

Önmagában az is ritka, hogy Kim Dzsong Un egy sokórás vonatúttal érkezett meg Oroszországba, noha a politikusnak saját repülőgépe van, ahogy Vlagyimir Putyin orosz elnök, úgy ő is biztonságosabbnak ítéli meg a páncélvonatot.

Most egy nem mindennapi videó is napvilágot látott, amin Kim Dzsong Un páncélvonatába egy rendkívül tapasztalt sofőr egy hatalmas rámpa segítségével tolat be az ország vezetőjének páncélautójával.

Az észak-koreai vezető elsősorban egy Mercedes S-osztályon alapuló páncélozott Pullman Guard limuzint szokott használni, ám most Oroszországba egy Maybach 62-es típusú épített limuzin kísérte őt el.

Kim Dzsong Un egyébként nagy autórajongó hírében áll, és különösen a limuzinokat kedveli, amint arra a The War Zone, katonai szakportál is emlékeztet.

Amikor a kommunista ország vezetője 2018-ban Donald Trump akkori amerikai elnökkel találkozott Szingapúrban, a republikánus politikus megmutatta Kim Dzsong Unnak „a Fenevadat”, vagyis a titkosszolgálat által üzemeltetett egyik elnöki páncélozott limuzint.

Hasonló eset történt most Oroszországban is, amikor Putyin megmutatta Kim Dzsong Unnak az Oroszországban gyártott „Aurus Senat” nevű egyedi limuzinját. Érdekesség, hogy amíg az amerikai limuzinba nem ült/ülhetett be, csupán betekintett, addig Putyinnal közösen ültek az orosz limuzin hátsó ülésén.

Amint arra a The War Zone is emlékeztet, amíg Oroszországnak szüksége van Észak-Korea hatalmas tüzérségi erejére az ukrajnai háborúban, addig Phenjannak mindenre szüksége van, ideértve az élelmiszert, gyógyszert vagy a modern technológiát. A Putyin és Kim közötti közvetlen találkozó megerősítette az újjáéledt orosz–észak-koreai kapcsolatot és annak jövőbeni prioritását – véli a portál.

Borítókép: Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Vlagyimir Putyin orosz elnök az oroszországi Vostochny Cosmodrome fegyvergyárban, 2023. szeptember 13-án (Fotó: KCNA VIA KNS/AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.