A chicagói leszámolásokhoz hasonló bűntény történt az osztrák fővárosban

Bűnbandák egymás közti leszámolása miatt törhetett ki a lövöldözés. A belügyminiszter erőteljes fellépést ígér.

2023. 10. 08. 9:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lövöldözés volt szombat este Bécsben. Négyen megsebesültek – közölte az osztrák rendőrség. A média jelentése szerint az egyenruhások négy bosnyák gyanúsítottat vettek őrizetbe a bűncselekménnyel összefüggésben. A lövöldözés Floridsdorf városrészében történt, amely Bécs XXI., második legnépesebb kerülete.

A közösségi oldalon több fotó is megjelent az összecsapásokkal kapcsolatban. Az egyiken az látszik, ahogy a mentősök hordágyon szállítják el a sérülteket további kezelésre a közeli kórházakba. A rendőrségi akcióról is készültek felvételek.

Az ehhez hasonló jelenetek korábban Chicagóból vagy Los Angelesből érkeztek, most viszont Bécsben is ilyen erőszakos túlkapások történnek – írja az osztrák sajtó.

A rendőrség tájékoztatása szerint négy embert lőttek le az utcán, a felfegyverzett támadók ezután autókkal menekültek el. Az ORF osztrák közszolgálati televízió nem sokkal ezután bejelentette, hogy a rendőrség később lefoglalt két autót és letartóztatott négy gyanúsítottat, akik mind bosznia-hercegovinai származásúak. Feltételezések szerint bűnbandák közti leszámolás történt.

Gerhard Karner belügyminiszter is reagált a bécsi utcákon történt erőszakra:

Azoknak a hálózatoknak vagy párhuzamos társadalmaknak, amelyek semmibe veszik jogrendszerünket, nincs helyük hazánkban. A rendőrség teljes erővel nyomoz, és szigorúan fellép ezekkel a bűnözői csoportokkal szemben

– nyilatkozta  a tárcavezető.

 

Borítókép: Akcióban az osztrák rendőrség Bécsben a lövöldözés után (Forrás: X/Esterreicherr)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.