Elítélte az Izrael elleni erőszakos támadásokat az amerikai elnök + videó

Joe Biden elmondta, minden eszközzel támogatni fogják Izraelt.

2023. 10. 07. 21:36
BIDEN, Joe
Vilnius, 2023. július 12. Joe Biden amerikai elnök a Vilniusi Egyetemen összegyûltek elõtt beszél a NATO vilniusi csúcstalálkozója után, 2023. július 12-én. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök egy rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta, hogy reggel konzultált Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel az Izrael elleni támadásokról.  

Az Egyesült Államok egyértelműen elítéli ezt a megdöbbentő támadást, amelyet a Hamász terroristái a Gázai övezetből indítottak Izrael ellen, és világossá tettem Netanjahu miniszterelnök úr számára, hogy készen állunk arra, hogy minden megfelelő eszközzel támogassuk Izrael kormányát és népét. A terrorizmus soha nem járható út

– jelentette ki az amerikai elnök, hozzátéve, hogy Izraelnek joga van megvédeni magát és népét. 

Joe Biden emellett elmondta, hogy az Egyesült Államok óva int minden más, Izraellel szemben ellenséges felet, aki ebben a helyzetben előnyökre akar szert tenni.

Kormányom sziklaszilárdan és rendíthetetlenül támogatja Izrael biztonságát

– jegyezte meg Biden, majd kiemelte, hogy az amerikai feleségével imádkoznak minden családért, akiket ez az erőszak elért. 

Megszakad a szívünk az elveszett életek miatt, és reméljük, hogy a sebesültek gyorsan felépülnek.

– zárta a beszédét Biden, aki elárulta, hogy figyelemmel kísérik a helyzetet, és állandó kapcsolatban maradnak Netanjahu izraeli miniszterelnökkel.

Borítókép: Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.