Medvegyev: Az USA a felelős az Izrael elleni támadásokért

„Ahelyett, hogy aktívan dolgoznának egy palesztin–izraeli rendezésen, ezek a barmok beleavatkoznak” – közölte a volt orosz elnök.

2023. 10. 07. 14:00
MEDVEGYEV, Dmitrij; HSZI Csin-ping; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. március 21. Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetõje a Hszi Csin-ping kínai államfõ és Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével, valamint a két ország küldöttségének tagjaival folytatott tárgyaláson a moszkvai Nagy Kreml-palotában 2023. március 21-én. Hszi Csin-ping elõzõ nap érkezett háromnapos állami látogatásra Oroszországba. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Majsev Fotó: Alekszej Majsev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint a Hamász és Izrael közötti ellenségeskedés kitörése a jom kippuri háború kezdetének 50. évfordulóján olyan esemény, amelyre számítani lehetett. 

Az Izrael és Palesztina közötti konfliktus évtizedek óta tart. És az USA kulcsszereplője ennek a konfliktusnak. De ahelyett, hogy aktívan dolgoznának egy palesztin–izraeli rendezésen, ezek a barmok beleavatkoznak, és azzal vannak elfoglalva, hogy a neonácikat segítsék két közeli nemzetet egymás ellen uszítva

– írta a politikus a Telegram-csatornáján, majd feltette a költői kérdést, hogy „Mi állíthatja meg Amerika mániákus szenvedélyét, hogy a bolygón mindenhol konfliktusokat szítson?”

A kérdésre pedig válaszolt is, véleménye szerint ahhoz, hogy ezek a beavatkozások megszűnjenek, egy polgárháborúra van szükség az Egyesült Államokban.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Alekszej Majsev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.