Megtámadtak egy zsinagógát Berlinben

Molotov-koktélokkal.

Forrás: BBC2023. 10. 18. 16:18
null
Policemen stand guard in front of a building housing the synagogue of the Kahal Adass Jisroel Jewish community in Berlin, Germany, on October 18, 2023. Police in the German capital said they had opened a probe on charges of aggravated arson after assailants hurled two Molotov cocktails at the building in the Mitte district at about 3:45 am (0145 GMT). There were no reports of injuries or damage. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két Molotov-koktélt dobtak egy zsinagógára Berlinben, az esemény a helyi zsidó közösséget teljesen megrázta – adta hírül a BBC. A rendőrség jelentése szerint a két elkövető „égő, folyadékkal töltött palackokat” dobott az épületre, a történteket a hatóságok gyújtogatási kísérletnek minősítették.

– Egyre jobban éreztük a feszültséget – fogalmazott a portálnak Anna Segal igazgató, aki hozzáfűzte, hogy az elmúlt napokban a közösség nagyon fenyegetve érezte magát. Olaf Scholz német kancellár felháborodását fejezte ki a támadás miatt.

A zsidó intézmények egyébként folyamatos rendőri védelem alatt állnak Németországban, a jelentések szerint a helyszínen rendőrök is voltak, amikor a támadás történt. Néhány órával az eset után a rendőrség rövid időre őrizetbe vett egy férfit, aki korábban robogóval hajtott az épületet irányába, és Izrael-ellenes jelszavakat kiabált.

Borítókép: A helyszín (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.