Fokozott rendőri ellenőrzést rendeltek el egész Budapestre

Péntek déltől szombat reggelig.

Forrás: BRFK2023. 10. 18. 14:49
rendőrautó, villogó, rendőr, Fotó: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el október 20-án 12 órától másnap 8 óráig Budapest teljes területére – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Az intézkedés célja a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartása.

A Magyar Nemzet megírta, hogy péntekre újabb gyűlésre kért engedélyt egy magánszemély az izraeli háborúval összefüggésben, amit a rendőrség elutasított. A BRFK figyelmeztetett:

a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken a Kossuth rádiónak adott interjúban kijelentette, hogy nem lehet terrorpárti tüntetést tartani Magyarországon. Ezért a rendőrség már több, a Hamász felhívásához köthető gyűlést is megtiltott.

Fokozott rendőri intézkedést rendeltek el múlt pénteken is. Aznap délutánra a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületéhez hirdettek demonstrációt a Hamász terrorszervezet mellett, amit a rendőrség nem engedélyezett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 


 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.