Nyolc nap alatt hetedjére evakuálták a versailles-i palotát

Folyamatosak a terrorfenyegetések Franciaország-szerte.

2023. 10. 22. 15:57
null
Versailles, 2023. október 17. A versailles-i kastély közelében õrködõ francia rendõr 2023. október 17-én, miután biztonsági okból kiürítették a turistalátványosságot. Négy napon belül most másodszor zárták be elõvigyázatosságból a kastélyt, miközben megemelt készültségi szint van érvényben Franciaországban, mert október 13-án egy iszlamista férfi késsel megölt egy tanárnõt, két másik embert pedig megsebesített az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában. MTI/AP Fotó: Patt Eaton-Robb
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc napon belül a hetedik bombariadóra került sor a versailles-i palotában – mondta el egy rendőrségi forrás a Le Figaro-nak .

Kétórányi ellenőrzés után végül vasárnap 14.30-kor újra megnyílhatott a terület. Sajtóinformációk szerint összesen közel tízezer látogatót kellett evakuálni.

Tegnap délben ugyancsak ki kellett üríteni versailles-i palotát, ellenőrzés után pedig visszaengedték a látogatókat az intézménybe. Információk szerint kutyás rendőrökkel vonultak a helyszínre, hogy átvizsgálják az épületet és környékét.

Az egyik ilyen kiürítés során munkatársunk pont a helyszínen tartózkodott, onnan írta meg, mikét zajlik egy ilyen esemény.

Franciaországban a legmagasabb szintű terrorkészültséget vezették be október 13-án azt követően, hogy egy arras-i gimnáziumban egy iszlamista halálra késelt egy tanárnőt és másik két embert megsebesített. Azóta több esetben kellett egész reptereket evakuálni bombariadó miatt.

Borítókép: A versailles-i kastély közelében őrködő francia rendőr 2023. október 17-én, miután biztonsági okból kiürítették a turistalátványosságot. Négy napon belül most másodszor zárták be elővigyázatosságból a kastélyt, miközben megemelt készültségi szint van érvényben Franciaországban, mert október 13-án egy iszlamista férfi késsel megölt egy tanárnőt, két másik embert pedig megsebesített az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában. (Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.