Orbán Viktor: Brüsszel jogilag megerőszakolta Magyarországot

Meg kell védeni Magyarország határait de nemcsak a migránsoktól, hanem a brüsszeli bürokratáktól is.

2023. 10. 06. 13:12
ORBÁN Viktor
Brüsszel, 2023. június 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek kétnapos tanácskozására érkezik Brüsszelben 2023. június 29-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel jogilag megerőszakolta Lengyelországot és Magyarországot a migrációs paktum áterőszakolásával.

A migrációt illetően tehát nem lesz kompromisszum. Sem ma, sem pedig a következő években. Megvédjük a határainkat a migránsoktól és a brüsszeli bürokratáktól is!

– fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az X-portálra feltöltött videójában, a spanyolországi Granadából bejelentkezve. A kormányfő az az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek találkozóján vesz részt, ahol elmondta

nincs esély arra, hogy az európai uniós tagországok vezetői között megállapodás szülessen a migrációról. 

A magyar miniszterelnök hozzátette, hogy politikailag mindez lehetetlen, ugyanis korábban arról állapodtak meg, hogy egyhangú döntés születik a migráció szabályozásáról, de ezt megváltoztatták, és a csomagot Magyarországot és Lengyelországot megkerülve, „jogilag megerőszakolva” mégis áterőltették. – Ezután nincs esély sem kompromisszumra, sem megállapodásra, és nemcsak most, hanem évekig – közölte Orbán Viktor.

Lengyelország határozottan elutasítja a menekültek elosztását az uniós tagállamok között a Brüsszelből és Berlinből érkező diktátum alapján – jelentette ki Mateusz Morawiecki is a migrációs paktum kapcsán. A lengyel miniszterelnök szerint a tervezet kidolgozása során az unió „összejátszott” Donald Tusk volt lengyel miniszterelnökkel, az Európai Tanács korábbi elnökével.

– Brüsszel Tusk pártjának támogatásával megkezdte a megvalósítani ezt a tervet, vagyis befogadni az illegális bevándorlókat, illetve azoknak az országokra, amelyek nem akarnak illegális bevándorlókat befogadni, drákói intézkedéseket vetnek ki – fogalmazott a lengyel kormányfő.

 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek kétnapos tanácskozására érkezik Brüsszelben 2023. június 29-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.