Széttépték, majd megették az izraeli zászlót a tüntetők + videó

Pakisztánban teljesen elszabadultak az indulatok, miután a Hamász megtámadta Izraelt.

2023. 10. 15. 14:23
null
Protesters take part in a rally to show solidarity with Palestinians, in Peshawar on October 13, 2023. Several thousand Pakistani Muslims protested across the country after Friday prayers against Israel's massive bombardment of Gaza in retaliation to Hamas attacks. (Photo by Abdul MAJEED / AFP) Fotó: AFP/Abdul MAJEED
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte a világ minden pontjáról töltöttek már fel videófelvételeket a közösségi oldalakra az Izrael elleni megmozdulásokról és atrocitásokról. Nemritkán a tüntetők egészen elképesztő cselekedetekhez folyamodnak, az X közösségi oldalon arról terjednek felvételek, ahogy pakisztáni tüntetők széttépik, majd megeszik az izraeli zászlót.

A dél-ázsiai országban még a McDondald’s amerikai gyorsétteremláncnak is nekimentek, amiért a vállalat ingyenfogyasztást kínált fel az izraeli erőknek. A közösségi oldalak pakisztáni felhasználóik körében ezután kezdett el terjedni a #BoycottMcDonalds hashtag. Voltak, akik azt kérdezték követőiktől, hogy még ezek után is a gyorsétteremben fognak fogyasztani?

A hírnek Libanonban is nagy visszhangja volt, két nappal ezelőtt Szidón városában tüntettek a McDonald’s étterme előtt.

 

Borítókép: Palesztinbarát tüntetés a pakisztáni Pesavarban 2023. október 13-án (Fotó: AFP/Abdul Majeed)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.