Zsidógyűlölő tömegek tüntettek Európa-szerte + videók

Több nyugat-európai országban is hatalmas tömegek álltak ki az Izrael elleni támadás mellett.

2023. 10. 12. 17:10
null
Teherán, 2023. október 8. A Hezbollah libanoni radikális síita fegyveres szervezet iráni támogatói palesztin zászlóval ünnepelnek Teheránban 2023. október 7-én, miután a Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középsõ részére a Gázai övezetbõl, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Az izraeli egészségügyi tárca október 8-i közlése szerint 2048 sebesültet szállítottak kórházba, akik közül az életveszélyes és súlyos sebesültek számát háromszázötvenre becsülik. MTI/EPA/Abedin Taherkenareh Fotó: Abedin Taherkenareh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokban több nyugat-európai országban is hatalmas tömegek álltak ki az Izrael ellen végrehajtott támadás mellett. A tüntetések közül többet betiltottak előzetesen, mert a hatóságok úgy mérték fel, hogy a palesztinbarát megmozdulások antiszemita, Izrael-ellenes és akár erőszakra felszólító rendezvényekké fajulhatnak. 

Franciaországban több helyen is tüntettek Izrael ellen és Palesztina mellett. Lyonban könnygázzal kellett felosztani egy palesztinbarát tüntetést.

Egy másik, szintén Franciaországban szervezett tüntetést pedig a rendőrök beavatkozásával kellett feloszlatni. 

Németországban is kiálltak Palesztina mellett a muszlimok, illetve a bevándorló-hátterű személyek. Országszerte több demonstrációt szerveztek, amelyekkel kifejezték a támogatásukat Palesztina és a Hamász mellett.

Mocskos zsidók!

– ezt kiabáltak a bevándorlók Berlin utcáin fényes nappal.

A demonstrációnak a rendőrség beavatkozása vetett véget. A hatóságok több embert őrizetbe vettek. 

Egy másik, spontán berlini tüntetésen a résztvevők annak ellenére jelentek meg, hogy a hatóságok előzetesen betiltottak minden, a Palesztinát vagy a Hamász terrorszervezetet támogató demonstrációt. A nagyjából 150 tüntető Palesztina izraeli uralom alóli felszabadulását követelte.

Szintén Palesztina és a Hamász terrorszervezet mellett tüntettek többségében migránshátterű személyek Londonban. A tüntetők Izrael londoni nagykövetsége elé vonultak, ahol fáklyákat gyújtottak meg és palesztin zászlókat helyeztek el.

A tüntetők Londonban a Downing Street közelében is tiltakoztak egy hatalmas palesztin zászló kifeszítésével.

Barcelonában is tüntetések voltak a napokban Palesztina mellett, amin a pride-zászlók tanúsága szerint a szexuális kisebbségek egyenjogúságáért küzdő személyek is részt vettek, annak ellenére, hogy Gázában akár tíz év börtönbüntetést is kiszabhatnak az LMBTQ-személyekre. 

A palesztinpárti tüntetők Belgiumban is megmozdulást szerveztek. A tömegek az ország külügyminisztériuma elé vonultak, és ott fejezték ki támogatásukat Palesztina mellett, és Izrael-ellenes jelszavakat skandáltak. 

Bécsben azonban már sokkal erőszakosabbá váltak a tüntetők, akik meghátrálásra kényszerítették a rendvédelmi szerveket, miközben palesztinbarát jelszavakat skandáltak. 

A rendezvény előtt az interneten közzétett felhívásokban a radikális iszlamista Hamász által használt jelszavakat használtak, amelyek „szabad Palesztina” mellett Izrael Állam teljes megsemmisítését propagálják. 

 

Borítókép: A Hezbollah libanoni radikális síita fegyveres szervezet támogatói palesztin zászlókat lengetve ünnepelnek Teheránban
(Fotó:MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.