Letépték az izraeli zászlót egy angol városházáról + videó

Egy sheffieldi palesztinpárti tüntetésen történt az eset, vizsgálat indul.

2023. 10. 11. 20:27
null
London, 2023. október 9. A palesztinok mellett tüntetõ emberek Londonban 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 800 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 500, a sebesülteké meghaladja a háromezret. Az izraeli hadsereg ellencsapásokat hajtott végre a libanoni határnál is. MTI/AP/Kirsty Wigglesworth Fotó: Kirsty Wigglesworth
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztonsági vizsgálat indult azután, miután egy tüntető eltávolított egy izraeli zászlót a sheffieldi városháza tetejéről egy Palesztina-párti tüntetésen.

A közösségi médiában közzétett felvételen látszik, ahogy egy tüntető a kedd esti tüntetésen felmászott a 60 méter magas épületet tetejére, hogy elérje a városházára kitűzött izraeli zászlót. Ahogy odaér, le is tépi azt a helyéről, miközben egy palesztin zászlót lengetett. A sheffieldi városi tanács szóvivője elmondta, hogy az izraeli zászlót visszaadták a tisztviselőknek.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Anglia és Nyugat-Európa több városában is tartottak tüntetéseket Palesztina mellett, többek között Londonban is. 

Borítókép:  A palesztinok mellett tüntető emberek Londonban 2023. október 9-én (Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.