A halottnak hitt kilencéves kislány is kiszabadult a Hamász fogságából + videó

Az édesapának először azt mondták, hogy meghalt a lánya, de szerencsére kiderült, hogy tévedett az izraeli hatóság.

2023. 11. 27. 14:48
null
Izrael, 2023. november 26. Az izraeli hadsereg által közzétett felvételen a Hamász fogságából szabadult izraeli Emily Hand az apja karjában egy meg nem nevezett izraeli helyszínen 2023. november 26-án, az Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet között létrejött négynapos tûzszünet harmadik napján. A túszcsere keretében a Hamász november 24-én átadta a Nemzetközi Vöröskereszt képviselõinek az október 7-i terrortámadásban elhurcolt izraeli túszok elsõ csoportját, izraeli börtönökben fogva tartott palesztin rabok szabadon bocsátásáért cserében. MTI/AP/Izraeli hadsereg Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emily Hand kilencéves ír–izraeli kislány az egyik barátnőjénél aludt a Beeri kibucban, amikor rájuk törtek a Hamász terroristái. Emilyt végül ötvennapos gázai fogság után engedte szabadon a palesztin terrorszervezet és találkozhatott végre a családjával

Emily visszatért hozzánk! Nem találjuk a szavakat, hogy leírjuk érzelmeinket ötven kihívásokkal teli és nehéz nap után 

− írta a család. Hozzátették, hogy bár nagyon örülnek, hogy újra átölelhetik Emilyt, ugyanakkor gondolnak az összes túszra, akik még nem tértek vissza.

Emily édesapjának, Thomas Handnak az izraeli hatóságok korábban azt mondták, hogy lánya meghalt a támadásban, hiszen a kibucukban több mint száz embert végeztek ki a terroristák október 7-én. 

Ekkor könnyek között nyilatkozta a CNN amerikai hírcsatornának, hogy 

megkönnyebbült a tudattól, hogy Emily nincs a Hamász kezében, hiszen rémisztő a gondolat is, hogy egy kisgyerek azoknak az állatok kezében van. El tudják képzelni, milyen szörnyűség érhet egy ilyen kicsi gyereket? Rosszabb a halálnál, nincs víz, nincs étel, egy sötét szobában, ahol nem tudni, meddig kell maradnia

 − mondta a riporternek elcsukló hangon. 

Pár héttel később viszont az izraeli hatóságok azt közölték a férfival, hogy a lány életben lehet, mert nem találták meg az áldozatok között. Az apuka elmondta, hogy a lánya a születésnapját is a Hamász fogságában élte meg, Gázában lett kilencéves. Ahogy nyilatkozta korábban, 

a szomorú ebben, hogy azt sem fogja tudni, milyen nap van. Nem fogja tudni, hogy éjszaka van-e vagy nappal. Nem fogja, bár ez a születésnapja.

 

 

Borítókép: Az izraeli hadsereg által közzétett felvételen a Hamász fogságából szabadult izraeli Emily Hand az apja karjában egy meg nem nevezett izraeli helyszínen 2023. november 26-án, az Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet között létrejött négynapos tűzszünet harmadik napján. A túszcsere keretében a Hamász november 24-én átadta a Nemzetközi Vöröskereszt képviselőinek az október 7-i terrortámadásban elhurcolt izraeli túszok első csoportját, izraeli börtönökben fogva tartott palesztin rabok szabadon bocsátásáért cserében (Fotó: MTI/AP/Izraeli hadsereg)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.