Brüsszel most aztán jól odacsap Elon Musknak, nem hirdetnek többet az X-en

Az Európai Bizottság pénteken közölte, hogy leállítja hirdetéseit a X – korábban Twitter – internetes közösségi oldalon, azzal az indokkal, hogy az elmúlt hetekben a dezinformáció és a gyűlöletbeszéd riasztó mértékű növekedését tapasztalták.

Forrás: MTI2023. 11. 17. 21:16
MUSK, Elon
New York, 2022. május 3. Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója a New York-i Metropolitan Mûvészeti Múzeum Ruhaintézetének jótékonysági gálaestjén 2022. május 2-án. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Johannes Bahrke, a brüsszeli testület szóvivője azt mondta: „Azt tanácsoltuk a szolgáltatóknak, hogy tartózkodjanak a hirdetésektől ezen a közösségi platformon, mivel aggályaink vannak azzal kapcsolatban, hogy a tartalmak nem megfelelő kontextusban jelennek meg, ami befolyásolja kommunikációnk és üzeneteink hatékonyságát”.

Bahrke hozzátette, hogy egyelőre az X érintett csak az ügyben.

Leszögezte azt is, hogy az Európai Bizottság nem hagyja el a közösségi webfelületet.

A bizottság októberben hivatalos információkérést küldött a vállalatnak, és választ vár arra, hogy az Európai Unióban terrorszervezetként nyilvántartott palesztin Hamász október 7-i izraeli támadásához kapcsolódó illegális tartalmak és dezinformációk kezelése megfelel-e a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabálynak. 

Ez a jogszabály a világ első olyan, a digitális területet szabályozó rendelete, amely uniószerte elszámoltathatóvá teszi a digitális vállalkozásokat a platformjaikon közzétett tartalmakért.

Borítókép: Elon Musk (Fotó:MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.