Döbbenetes részletek: előbb az ágy alá mászott a magyar–izraeli tinilány, de aztán a terroristák rágyújtották a házat + videó

A Hetek exkluzív interjút készített Osnat Weiss-szel, akinek unokahúgát és annak édesanyját a Hamász terroristái rabolták el október 7-én.

Forrás: Hetek2023. 11. 01. 8:04
null
Kfar Aza, 2023. október 27. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael ellen indított október 7-i támadásakor megrongált házból ment ingóságokat egy izraeli nõ a Gázai övezet közelében lévõ Kfar Aza kibucban 2023. október 27-én. A többfrontos támadás következtében több mint 1400 ember életét vesztette Izraelben, ebben a kibucban sok lakót meggyilkoltak vagy foglyul ejtettek a palesztinok. MTI/AP/Maya Alleruzzo Fotó: Maya Alleruzzo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hetek exkluzív interjút készített Osnat Weiss-szel, azzal a magyar–izraeli nővel, akinek a 18 éves, szintén magyar–izraeli unokahúgát és édesanyját a Hamász terroristái rabolták el október 7-én a Beeri kibucból. Az asszony a Heteknek adott interjúban elmesélte, hogy először az anyával tartotta a kapcsolatot a Hamász támadásának idején, ő mondta neki a telefonban, hogy terroristákkal van tele a kibuc, ahol laknak. Amikor megszakadt a hívás, Osnat a 18 éves unokahúgának, Nogának üzent, aki azt írta, betörtek hozzájuk a fegyveresek, ő pedig az ágy alá bújt el.

Még mindig itt vannak, felgyújtották a házat

– üzente nagynénjének.

Két nővére túlélte a támadást, ők egy másik lakásban bújtak el. Ők is kapcsolatban voltak a húgukkal, ők mesélték el később, hogy Noga nem kapott már levegőt a füsttől, ezért ki kellett menekülnie a házból az ablakon keresztül. Ám odakint a terroristák észrevették őt, és túszul ejtették – ahogyan az édesanyját, Shirit is. 

A szintén magyar–izraeli kettős állampolgár édesapát, Ilant eltűntként tartják azóta is nyilván, ő még aznap reggel elment otthonról, mert a segítségét kérték a szomszédok. Azóta nem látták.

Osnat azt is elmesélte, hogy másik bátyját, Amirt és feleségét megölték a terroristák, amikor elbújtak az otthonuk biztonsági szobájában. Ide kézigránátot dobtak be a dzsihadisták, amelyben megsérültek mindketten. Haláluk előtt még volt erejük elbúcsúzni az életben maradt családtagoktól, akik szintén ugyanabban a kibucban laktak, mint a szülők. 

A Heteknek nyilatkozó nagynéni elmondta, hogy csak a szerencsének köszönheti, hogy ő maga végül az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy nem utaznak az ünnepre a bátyjához vendégségbe. Különben ő is a Hamász terrorjának áldozatául eshetett volna a gyermekekkel. Az otthont, ahova vendégségbe várták őket, porig égették a terroristák. 

Osnat a lapon keresztül is szerette volna megköszönni a helyi magyar nagykövetnek és a nagykövetség dolgozóinak, hogy az első pillanattól kezdve családtagként bántak vele, és minden segítséget és támogatást megadtak nekik, amire csak szükségük volt. 

Borítókép: A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael ellen indított október 7-i támadásakor megrongált házból ment ingóságokat egy izraeli nő a Gázai övezet közelében lévő Kfar Aza kibucban 2023. október 27-én (Fotó: MTI/AP/Maya Alleruzzo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.