Elkeseredett, de nem adja fel az apa, akinek az egész családját elrabolta a Hamász + videó

A férfi feleségéről és két lányáról október 7-e óta semmit nem tud, de bízik abban, hogy kiszabadulnak a túszok.

2023. 11. 12. 11:18
kibuc vélemény
Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sincs hír Yoni Asher családjáról, akiket a Hamász terrorszervezet fegyveresei október 7-én raboltak el. A férfi úgy tudta meg, hogy mi történt velük, hogy az interneten látott egy videót a lányairól és a feleségéről, amikor egy kocsira rakják őket a terroristák, majd elviszik őket Gázába.

Azóta semmilyen új hír nem került elő róluk.

A férfi egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Hamász terroristaszervezet elrabolta a két lányát, a feleségét és az anyósát is. Hozzátette, hogy ő nem volt velük, mert a család egyébként Izrael középső részén él, és csak a felesége utazott le az édesanyjához a két lányával látogatóba, de haza már nem térhettek. A férfi egy másik cikkben arról beszélt, hogy a feleségével aznap reggel is beszélt, amikor a terroristák megtámadták a kibucot, de bíztak abban, hogy elveszik az értékeket, a pénzt és elmennek. Féltek, hogy meghallják, ahogy beszélnek telefonon, ezért arra kérte a férfi a nőt, hogy tegyék le a telefont. Ez volt az utolsó beszélgetésük.

@elicoh1

"I was watching my entire family on a Saturday afternoon getting kidnapped." Watch Yoni Asher, talking about his nightmare at the EU parliament>>

♬ סאונד מקורי - אלי כהן | Eli Cohen - אלי כהן | Eli Cohen

A férfi azt is elmondta, hogy

 az anyósát is elrabolták, ám őt kivégezték a terroristák a lányok szeme láttára. 

Mint mondja, a családjának azonnal ki kell szabadulnia, minden erőt be kell vetni azért, hogy kiszabadítsák a túszokat, és 

az embereknek el kell dönteniük, hogy a Nyugat vagy a dzsihád oldalára állnak. Gondolatait azzal zárta, hogy a Nyugat nyerni fog ebben a háborúban.

Egyelőre ugyanakkor nem tudni, hogy megszületik-e Izrael és a Hamász között a túszegyezmény, de az izraeli tisztviselők bizakodóak, hogy ez megtörténhet. 

A túszok családjai egyre türelmetlenebbek és kétségbeesettek, hiszen a legtöbben semmit nem tudnak az október 7-én elrabolt szeretteikről 

− írja a Poitico.

A két tisztviselő elismerte, hogy a humanitárius szünetek hivatalossá tétele Gáza északi részén elősegítette a tárgyalások előrehaladását a katari és az egyiptomiak útján. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök ezen a héten beleegyezett abba, hogy napi négyórás humanitárius szünetet vezet be a gázai bombázások során, miután a Biden-adminisztráció csaknem kéthetes nyomást gyakorolt ​​rá.

David Meidan, a Moszad egykori hírszerző tisztje, aki egy ideig Benjámin Netanjahu túszkérdésekkel foglalkozó koordinátoraként szolgált, úgy véli, hogy „valami mozog a felszín alatt” a túszokkal kapcsolatban. A humanitárius szünetek, amelyekbe Netanjahu beleegyezett, „pozitív lépésekhez vezethetnek” – mondta Meidan.

Tel-Avivban lapunk is beszélt izraeli túszok családtagjaival, köztük a magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zinnel, akinek nyolc- és tizenöt éves lányait hurcolták a Gázai övezetbe.

Október 7-e óta legalább 240 túszt tart fogva a Hamász palesztin terrorszervezet a Gázai övezetben: fiatalokat, időseket, nőket, férfiakat, gyermekeket és még néhány hónapos csecsemőket is.

Borítókép: Helyszíni képriport a kibucból, ahol vérfürdőt rendezett a Hamász (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.