Edina 2024. február 26.
logo

Elon Musk: Meg kell ölni azokat, akik civileket gyilkolnának + videó

Odrobina Kristóf
2023.11.29. 11:13 2023.11.29. 11:22
Elon Musk: Meg kell ölni azokat, akik civileket gyilkolnának + videó

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója a napokban azt mondta Isaac Herzog izraeli elnöknek, hogy nincs más választás, mint

megölni azokat, akik ragaszkodnak a civilek meggyilkolásához, a palesztin gyerekeket pedig arra kell nevelni, hogy ne gyűlölködjenek, továbbá jólétet kell biztosítani Gázában.

Musk annak az útnak a végén beszélt erről, amelynek során ellátogatott a lepusztult Kfar Aza településre, ahol október 7-én száz izraeli civilt gyilkolt meg a Hamász palesztin iszlamista szervezet és tizennyolcat elrabolt – köztük egy anyát egy csecsemővel, valamint négyéves gyermekével.

Az X közösségi platform tulajdonosa találkozott a túszok családjaival is, akik arról beszéltek neki, hogy nyomást kell gyakorolni az Egyesült Államokra és más kormányokra, hogy biztosítsák a túszok biztonságos szabadon bocsátását. Musk a közösségi oldalán így összegzett:

Ez egy érzelmileg nehéz nap volt, látni azokat a helyeket, ahol embereket gyilkoltak meg. És azt a videót is nehéz volt látni, ahol a gyilkosok örülnek. Ártatlan emberek meggyilkolását ünnepelni rendkívül felkavaró. Ezért mindent meg kell tennünk, ami szükséges, hogy megállítsuk a gyűlöletet. Ezeket az embereket lényegében gyerekkoruk óta propagandával etetik. És figyelemre méltó, hogy mire képesek az emberek, ha gyermekkoruktól kezdve hazugságokkal etetik őket, akkor azt fogják hinni, hogy ártatlan emberek meggyilkolása jó dolog. Ennyire képes a propaganda befolyásolni az emberek elméjét. 

 

Herzog elnök a találkozón felhívta az üzletember figyelmét arra, hogy az X-en drámai módon terjed az antiszemitizmus, és arra kérte, hogy küzdjön ez ellen.

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai–amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója, az X közösségi médiaplatform tulajdonosa (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg/Chris J. Ratcliffe)

Támadás Izrael ellen

Egyesült Államok: A BT-határozat elfogadása veszélyeztette volna a tárgyalásokat a tűzszünetről

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.