Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Elon Musk: Meg kell ölni azokat, akik civileket gyilkolnának + videó

A milliárdos üzletember szerint mindent meg kell tenni, ami szükséges, hogy véget érjen a gyűlölködés.

2023. 11. 29. 11:13
MUSK, Elon
Bletchley, 2023. november 1. Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója, az X közösségi médiaplatform tulajdonosa a mesterséges intelligencia (MI) biztonságos alkalmazásáról és kockázatairól tartott magas szintû nemzetközi konferencián az angliai Bletchley Park kastélyában 2023. november 1-jén. A brit kormány a világ elsõ globális MI-biztonsági csúcstalálkozójaként hirdette meg a kétnapos rendezvényt. MTI/EPA/Bloomberg pool/Chris J. Ratcliffe Fotó: Chris J. Ratcliffe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója a napokban azt mondta Isaac Herzog izraeli elnöknek, hogy nincs más választás, mint

megölni azokat, akik ragaszkodnak a civilek meggyilkolásához, a palesztin gyerekeket pedig arra kell nevelni, hogy ne gyűlölködjenek, továbbá jólétet kell biztosítani Gázában.

Musk annak az útnak a végén beszélt erről, amelynek során ellátogatott a lepusztult Kfar Aza településre, ahol október 7-én száz izraeli civilt gyilkolt meg a Hamász palesztin iszlamista szervezet és tizennyolcat elrabolt – köztük egy anyát egy csecsemővel, valamint négyéves gyermekével.

Az X közösségi platform tulajdonosa találkozott a túszok családjaival is, akik arról beszéltek neki, hogy nyomást kell gyakorolni az Egyesült Államokra és más kormányokra, hogy biztosítsák a túszok biztonságos szabadon bocsátását. Musk a közösségi oldalán így összegzett:

Ez egy érzelmileg nehéz nap volt, látni azokat a helyeket, ahol embereket gyilkoltak meg. És azt a videót is nehéz volt látni, ahol a gyilkosok örülnek. Ártatlan emberek meggyilkolását ünnepelni rendkívül felkavaró. Ezért mindent meg kell tennünk, ami szükséges, hogy megállítsuk a gyűlöletet. Ezeket az embereket lényegében gyerekkoruk óta propagandával etetik. És figyelemre méltó, hogy mire képesek az emberek, ha gyermekkoruktól kezdve hazugságokkal etetik őket, akkor azt fogják hinni, hogy ártatlan emberek meggyilkolása jó dolog. Ennyire képes a propaganda befolyásolni az emberek elméjét. 

 

Herzog elnök a találkozón felhívta az üzletember figyelmét arra, hogy az X-en drámai módon terjed az antiszemitizmus, és arra kérte, hogy küzdjön ez ellen.

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai–amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója, az X közösségi médiaplatform tulajdonosa (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg/Chris J. Ratcliffe)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.