Ennyi migránst gyűjtöttek be a szerb rendőrök a magyar határnál + videó

Automata puskák, pisztolyok, golyók, kések. A migránsok és az embercsempészek nem válogatnak a fegyverek között.

2023. 11. 05. 9:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb embercsempészeket tartóztatott le a szerb rendőrség a magyar határnál. A szerb belügyminisztérium közleményében azt írja, akciójuk folytatásában az egyenruhások Pirot, Nagykikinda, Szabadka és Zombor területén összesen 267 illegális migránst találtak. 

A szerb hatóságok ellenőrzik a határ menti övezet (Fotó: Szerb belügymininisztérium)

A hatóságok keményen fellépnek a migráció megállítása érdekében a szerb oldalon is. A rendőrség szombati jelentése szerint 55 épületet és 8056 járművet vizsgáltak át, 23 személy ellen idegenrendészeti vétség, három ellen pedig tiltott határátlépés és embercsempészet bűntettje elkövetésének gyanúja miatt emeltek vádat.

Átfésülik az erdős területeket a szerb egyenruhások (Fotó: Szerb belügyminisztérium)

Az akció során a szerb rendőrök 27 mobiltelefont, valamint hat járművet foglaltak le. 

Az erdőben pedig illegális migránstáborok helyére is bukkantak. Erre utalnak a fotók, amelyeken elhagyatott sátrak és főzőhelyek is láthatók.

Elhagyatott migránstábor Szerbiában (Fotó: Szerb belügyminisztérium)

Szerbiában az előttünk álló időszakban is folytatódnak az akciók. Az elkövetkező napokban a rendőrség fokozott intézkedéseket tesz, és minden rendelkezésre álló erőt bevon az illegális migráció visszaszorítása érdekében – áll a rendőrség közleményében. Mindezt azért, hogy a lakosság még nagyobb biztonságban érezze magát – teszik hozzá.

A legutóbbi, három halálos áldozatot követelő horgosi lövöldözést követően indított akciót összegezte a Tanjug szerb hírügynökségnek adott interjújában Dejan Lukovics. 

A rendőrtábornok elmondta: a nyolc napja tartó munka során Szerbia északi részén 3811 illegális migránst gyűjtöttek be, nyolc embercsempészt vettek őrizetbe és 61 ezer járművet ellenőriztek, valamint 320 épületet is átvizsgáltak migránsok után kutatva.

A szerb egyenruhások az akcióban öt automata fegyvert, öt pisztolyt, több mint 1500 darab lőszert, valamint késeket is találtak.

A rendőrök nem csak a határ menti övezetben végeznek ellenőrzéseket. A balkáni országban az észak felé irányuló forgalmat is figyelemmel kísérik. Nem hivatalos információk szerint szombat este kilenc óra után az Újvidék és Zombor közötti vonalon közlekedő buszon egy 15 fős migránscsoportot tartóztatták fel Szőregnél.

Borítókép: Migránsokat keresnek a szerb hatóságok (Fotó: Szerbiai belügyminisztérium)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.