Migránsok lövöldöztek hajnalban a magyar határnál, hárman meghaltak

A horgosiak félnek, többen iskolába sem engedték gyermeküket. Lapunk megkeresésére több helyi is megerősítette, a bevándorlók egymás közti leszámolásáról lehet szó.

2023. 10. 27. 9:02
null
Horgos, 2020. január 28. Migránsok a vajdasági Horgos központjában 2020. január 28-án. Hajnalban több mint hatvan határsértõ próbált áttörni a Horgos és Röszke közötti közúti átkelõnél. MTI/Molnár Edvárd Fotó: Molnár Edvárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Migránsok lövöldöztek Horgoson péntek hajnalban. Erről lehet olvasni a helyiek által használt Facebook-csoportban. A beszámolóik szerint gépfegyverek ropogását hallani folyamatosan. 

Éjjel 3 óta egyfolytában lőnek, félelmetes!

– írta az említett csoportban az egyik nő. 

A bejegyzések között többen is azt közölték, hogy már messziről is hallatszódnak a lövések, sőt olyan erősek, hogy olyan, mintha az ablak alatt lőnének – írja a Horgos a mi falunk csoportban egy másik nő.

A horgosiak sorozatlövésekről is beszámoltak, és a rendőri jelenlétet hiányolják. Egyesek az iskolába sem engedik el gyermeküket, sőt azt tanácsolták a többieknek is, hogy maradjanak otthon. A lövöldözés állítólag nem a lakott területen történik, hanem a falu melletti részeken.

A Magyar Nemzet megkeresésére egy helyi forrás megerősítette a lövöldözés tényét. A férfi – név nélkül – azt mondta, az incidens nem lakott területen történt, hanem az autópálya túloldalán, mely egyébként is a migránsok gyakori gyülekezőhelye – innen szoktak megindulni a magyar határ irányába. Információink szerint a rendőrség emberei kivonultak a helyszínre, azóta némileg csökkent a lövések intenzitása. Forrásunk hozzátette: a lövések rendszeresek, és úgy tudják, embercsempészek közötti leszámolásról lehet szó.

A Szerbiai Rádió és Televízió értesülései szerint a pénteki összetűzésekben három bevándorló életét vesztette, egy pedig megsérült. A közmédia megkeresésére a nagykikindai körzeti rendőrség közölte, a lövöldözés Horgos közelében, a valamikori Bácska mezőgazdasági birtoknál történt. 

Sors Róbert, a horgosi helyi közösség elnöke a közösségi oldalán tájékoztatta a falu lakosságát a fejleményekről. Azt írta:

a rendőrség végzi a feladatát, s a rendőri vezetők szerint a falu nincs veszélyben!

Hasonló esetre korábban is volt példa a magyar–szerb határ mentén lévő településen és más városokban is a Délvidék északi részén. A migránsok korábban attól sem riadtak vissza, hogy fegyvereiket lakott területen, akár a helyiek jelenlétében használják. Horgoson a központban is volt már fegyveres leszámolás a migránscsoportok között.

Hivatalos rendőrségi közleményt még nem adtak ki a mostani esettel kapcsolatban.

 

Borítókép: Migránsok Horgos központjában (Fotó: MTI/Molnár Edvárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.