Irán fejleszti légi haderejét, nem is akárhogyan

Nagy bevásárlás volt Iránban, repülőgépek, helikopterek is kerültek a védelmi minisztérium kosarába.

Forrás: Tasnim hírügynökség2023. 11. 28. 14:05
Szu-35
Forrás: Roszoboronexport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véglegesítették az orosz gyártmányú Szu-35-ös vadászgépek, Mi-28-as támadóhelikopterek és Jak-130-as kiképzőgépek iráni vásárlásáról szóló megállapodásokat – mondta el a védelmiminiszter-helyettes a Tahmin hírügynökségnek. 

Orosz légier MiG-25PU (forrás: Wikipedia)
MiG-25PU (Forrás: Wikipedia)

Irán az elmúlt években nem vásárolt új vadászrepülőgépeket, kivéve néhány orosz MiG-29-es vadászgépet. Irán és Oroszország jelentős megállapodásokat írt alá gazdasági, kereskedelmi, energetikai és katonai együttműködésük fokozása érdekében. Szeptemberben az iráni légierő megkapta első orosz gyártmányú Jak-130 típusú sugárhajtású kiképzőgépeit. A fejlett repülőgépek lehetővé tennék az iráni katonai pilóták számára, hogy részt vegyenek a négy plusz és ötödik generációs vadászrepülőgépek, például a Szu-57-es üzemeltetési képzésben – írta meg a Tashmin hírügynökség.

Borítókép: Illusztráció, Szu-35 vadászrepülőgép (Fotó: Roszoboronexport) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.