Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Itt az új tengeralattjáró, mától a Csendes-óceáni Flotta szolgálatában + videó

Magyar Nemzet
Forrás: RIA Novosztyi, TASZSZ
2023.11.28. 15:37 2023.11.29. 07:38
Itt az új tengeralattjáró, mától a Csendes-óceáni Flotta szolgálatában + videó

A téli viharos, fagyos időjárás ellenére is időben átadták a Mozsajszk nevű dízel-elektromos tengeralattjárót a Csendes-óceáni Flottának – számolt be a RIA orosz állami hírügynökség. 

A RIA tudósítása szerint ez az ötödik tengeralattjáró a hatból, amit flotta rendelt. A Csendes-óceáni Flotta építésére vonatkozó szerződést 2016 szeptemberében írták alá. 2022 novemberében a negyedik ilyen tengeralattjáró, az Ufa lépett a flottába. A projekt tengeralattjárói a harmadik generációhoz tartoznak, vízkiszorításuk 3,95 ezer tonna, merülési sebességük 18 csomó, merülési mélységük 300 méter, a legénységük 52 fő.

A Mozsajszk dízel-elektromos tengeralattjáró lett az ötödik a 636.3 Varshavjanka-projekt tengeralattjáróinak sorában, amelyeket az Admiralitás Hajógyár átadott – írta Telegram-csatornáján a TASZSZ hírügynökség.

Nyikolaj Jevmenov admirális, a haditengerészet főparancsnoka megjegyezte, hogy e projekt hajóit „fekete lyuknak” nevezik, mert láthatatlanok az ellenség számára, és „elkerülhetetlen megtorlást” hordoznak.

Borítókép: Illusztráció, tengeralattjáró (Forrás: Wikipédia)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.