Itt az új tengeralattjáró, mától a Csendes-óceáni Flotta szolgálatában + videó

Merülési mélysége háromszáz méter, legénysége ötvenkét fős.

Forrás: RIA Novosztyi, TASZSZ2023. 11. 28. 15:37
tengeralattjáró
Fotó: wikipedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téli viharos, fagyos időjárás ellenére is időben átadták a Mozsajszk nevű dízel-elektromos tengeralattjárót a Csendes-óceáni Flottának – számolt be a RIA orosz állami hírügynökség. 

A RIA tudósítása szerint ez az ötödik tengeralattjáró a hatból, amit flotta rendelt. A Csendes-óceáni Flotta építésére vonatkozó szerződést 2016 szeptemberében írták alá. 2022 novemberében a negyedik ilyen tengeralattjáró, az Ufa lépett a flottába. A projekt tengeralattjárói a harmadik generációhoz tartoznak, vízkiszorításuk 3,95 ezer tonna, merülési sebességük 18 csomó, merülési mélységük 300 méter, a legénységük 52 fő.

A Mozsajszk dízel-elektromos tengeralattjáró lett az ötödik a 636.3 Varshavjanka-projekt tengeralattjáróinak sorában, amelyeket az Admiralitás Hajógyár átadott – írta Telegram-csatornáján a TASZSZ hírügynökség.

Nyikolaj Jevmenov admirális, a haditengerészet főparancsnoka megjegyezte, hogy e projekt hajóit „fekete lyuknak” nevezik, mert láthatatlanok az ellenség számára, és „elkerülhetetlen megtorlást” hordoznak.

Borítókép: Illusztráció, tengeralattjáró (Forrás: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.