Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Egy izraeli túsz holtteste került elő Gázában

Az izraeli erők alaposan átkutatják az al-Sifa kórházat és a környékét további bizonyítékokért.

2023. 11. 16. 21:47
Forrás: Forrás: bringthemhomenow.net
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli hadsereg egy izraeli túsz holttestét találta meg a gázai al-Sifa kórház közeli épületben, miközben a katonák a szerda hajnali razzia után folytatták a kórházkomplexum átkutatását. Holttestét Izraelbe szállítják. Halálát az áldozat családtagjai is megerősítették.

A 65 éves Jehudit Weisst a Hamász fegyveresei a Be’eri kibucból rabolták el a még az október 7-i támadás során, amelyben legalább 1400 ember meghalt és több mint 240 túszt ejtettek a terroristák. 

Az épületben, amelyben Jehuditot megtaláltuk, katonai felszereléseket, köztük Kalasnyikov puskákat és RPG-ket is találtak

 – ismertette a hadsereg szóvivője.

Weiss férje még a Hamász október 7-i támadása során életét vesztette.

Izrael eddig képeket tett közzé a helyszínen talált puskákról és kabátokról, de nincs bizonyíték arra, hogy a Hamász hatalmas föld alatti parancsnoksága működött volna az alatta lévő alagutakban. Az izraeli hadsereg egyik tisztviselője csütörtökön azt mondta, hogy a katonák még mindig a kórházban tartózkodnak, és módszeresen és alaposan kutatnak át egy-egy épületet. A tisztviselő elmondta, hogy az IDF fegyvereket, hírszerzési anyagokat, katonai technológiákat és felszereléseket, parancsnoki és irányítóközpontokat, valamint a Hamászhoz tartozó kommunikációs eszközöket talált. 

Hozzátették, hogy az Izraelből elrabolt túszokról információkat és felvételeket találtak számítógépeken és egyéb berendezéseken.

Az al-Sifa kórház igazgatója, Muhammad Abu Szalmija a BBC-nek elmondta, hogy a kórház 650 beteggel és körülbelül 5000 lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberrel zsúfolásig megtelt, és elfogyott az oxigén és a víz. „A körülmények tragikusak, és a kórházban lévők sikoltoznak a szomjúságtól” – mondta.

Munir al-Burs, a kórház egyik magas rangú tisztviselője pedig elmondta, hogy a katonák feldúlták az alagsort és más épületeket, valamint kihallgatták és átvizsgálták a betegeket, a személyzetet és az intézményben menedéket nyújtó embereket – írja az Associated Press.

A kórház stratégiai célponttá vált Izrael számára, amely szerint alatta bunkerekben van egy Hamász-parancsnoki központ, amit a Hamász és a kórházi személyzet tagad.

Borítókép: Jehudit Weiss. (Forrás: Bringthemhomenow.net)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.