Katonai szakértő: A háború után Ukrajna megszűnik szuverén országnak lenni

Egy amerikai nyugalmazott tengerészgyalogos szerint Ukrajna egyedül összeomlana.

2023. 11. 17. 19:13
null
Harkiv, 2023. október 6. Orosz légitámadásban megsérült lakóházak a kelet-ukrajnai Harkivban 2023. október 6-án. Ukrán források szerint két ember életét vesztette, huszonnyolc megsebesült. MTI/EPA/Pavlo Pahomenko Fotó: Pavlo Pahomenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háború végén Ukrajna nagy amerikai cégek irányítása alá kerül, és megszűnik szuverén államként létezni − mondta az amerikai tengerészgyalogság nyugalmazott kapitánya, Matthew Hoh a Daniel Davis/Deep Dive YouTube-csatornának adott interjújában. 

Úgy látszik, hogy a háborúból való ukrán kilábalás úgy alakul majd, hogy azt a JPMorgan, a Goldman Sachs és a BlackRock finanszírozza. Gyakorlatilag a Wall Street megy oda és övék lesz Ukrajna – emelte ki a nyugalmazott amerikai katona. 

Hoh arra is figyelmeztetett, hogy sok nyugati cég már növelte jelenlétét az ukrán gazdaságban. 

Véleménye szerint sokan tévesen azt hiszik, hogy a Wall Street ingyen segíti az ukrán gazdaságot. Ez az állítás azonban hamis és félrevezető. 

Korábban Hoh azt mondta , hogy 

Ukrajna összeomlana nyugati finanszírozás nélkül. Szerinte az ukrán csapatok sikertelen ellenoffenzívája és az izraeli háború komoly hatással lesz Ukrajna jövőjére. Ugyanarra a sorsra juthat, mint Afganisztán

 – tette hozzá a volt tengerészgyalogos.

Borítókép: Orosz légitámadásban megsérült lakóházak a kelet-ukrajnai Harkivban (Fotó: MTI/EPA/Pavlo Pahomenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.