Nem engedték be a vak férfit a boltba, beperelte a Lidlt és a Profit is

Nyert.

Forrás: Főtér2023. 11. 20. 9:17
Young,Sick,Man,With,Helpful,Guide,Dog,In,City,Streets,
1793062390 Fotó: Roman Chazov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beperelte a Lidl és a Profi nevű üzleteket egy kolozsvári vak férfi, akit a biztonsági őrök nem engedtek be vakvezető kutyával a területükre, és pert is nyert ellenük pénteken – írja a Főtér

A pereskedés több mint egy éve kezdődött, amelynek a vége az lett, hogy a bíróság kötelezte a két üzletláncot, hogy fizessenek a kolozsvári férfinak ötezer lejt (kb. 380 ezer forint) erkölcsi kártérítésként, illetve üzletenként valamivel több mint háromezer lej perköltséget. A döntés ellen harminc napig lehet fellebbezni.

A vakvezető kutyás férfinak, Vasile Cristeának nem ez az első esete, hogy beperel valakit azért, mert meg akarják fosztani a kutyája által nyújtott segítségétől – emlékeztet a portál. Idén nyáron két Uber-sofőrt is beperelt Bukarestben, akik nem fuvarozták el, mert a kocsikba kutyástól szeretett volna beszállni. 

A bukaresti bíróság a férfi javára döntött, és elrendelte a bírósági költségek, és a kártérítés megfizetését.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.