A király karácsonyfája – III. Károly cserepes fát állíttatott

Az új brit uralkodó – akinek ez az első karácsonya ebben a minőségében – követi a trendeket, és környezetbarát karácsonyfát vásárolt.

Forrás: BBC News2023. 12. 24. 13:13
Károly király
****EMBARGOED UNTIL 22:30 GMT SATURDAY DECEMBER 23, 2023**** Britain's King Charles III poses during the recording of his Christmas message at Buckingham Palace, London, on December 7, 2023. (Photo by Jonathan Brady / POOL / AFP) Fotó: AFP Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostanában divatossá vált, hogy karácsonyra az emberek nem vágott fenyőt, hanem cserepes fát vesznek. III. Károly – aki híres környezettudatos magatartásáról – sem tett másképpen, és ezt a megoldást választotta – számol be a BBC News. 

A király karácsonyi beszédét a Buckingham-palotából intézi a brit néphez, és minden valószínűség szerint személyes témák mellett a környezettudatosság is szerepelni fog mondandójában. Elkötelezettségét a téma iránt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a dubai klímakonferencián is erről a kérdésről beszélt.

A király és családja az ünnepek idején Norfolkban, a Sandringham House-ban tartózkodik.

Borítókép: III. Károly és a karácsonyfa a Buckingham-palotában (fotó: Jonathan Brady AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.