Erre nem számított Vlagyimir Putyin orosz elnök

Így reagált az európai vezető Putyin újévi jókívánságaira.

Forrás: B92, Novoszti2023. 12. 31. 7:32
PUTYIN, Vlagyimir
Pjatyigorszk, 2023. december 5. Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatást tesz a Masuk Oktatási Központban a Sztavropoli területen lévõ Pjatyigorszkban 2023. december 5-én. MTI/AP/Kreml pool/Mihail Klimentyev Fotó: Mihail Klimentyev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszandar Vucsics reagált a Vlagyimir Putyintól orosz elnöktől kapott újévi köszöntőre. A szerb államfő sajtótájékoztatóján feltette a kérdést, mit várnak Putyintól, hogy gratuláljon esetleg azoknak, akik háborút folytatnak Oroszország ellen? Vucsics szerint az orosz elnök logikusan viselkedett, s megjegyezte azt is, hogy tavaly is kapott újévi üzenetet Moszkvából – írja a Novoszti szerb napilap.

Oroszország egy nagy ország, amelynek nem kell igazolnia senkinek semmit. Nem titkolták, nyilvánosságra hozták ezt az információt. Nem érzik magukat fenyegetve, még akkor sem, ha sok ország nemcsak hogy nem működik együtt velük, hanem ellenséges viszonyban áll velük

 – folytatta a szerb államfő.

Alekszandar Vucsics kiemelte Moszkvának megvannak a saját céljai, ahogyan Belgrádnak is. 

Maradunk az európai úton, de megőrizzük hagyományos barátságunkat, és ennyi

 – tette hozzá a szerb köztársasági elnök.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt Vlagyimir Putyin orosz elnök gratulált a külföldi államok és kormányok vezetőinek karácsony alkalmából és a közelgő 2024-es új év kapcsán. Putyin Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnökhöz intézett szavaiban hangsúlyozta, hogy Oroszország és Szerbia között a barátság és a lelki közelség évszázados hagyományaira épülő kapcsolatok konstruktívan fejlődnek.

Kifejezte készségét a párbeszéd és az eredményes közös munka folytatására a kétoldalú, regionális és nemzetközi napirend aktuális kérdéseivel kapcsolatban.

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatást tesz a Masuk Oktatási Központban a Sztavropoli területen lévő Pjatyigorszkban 2023. december 5-én (Fotó: MTI/AP/Kreml/Mihail Klimentyev)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.