Ezért tarolhatta le Donald Tusk a köztelevíziót

Donald Tuskék olyannyira megsértették a törvényt, hogy amint lemondanak a hatalomról, börtönbe kell vonulniuk, és ezt ők is tudják.

Forrás: V4NA2023. 12. 22. 6:29
SIENKIEWICZ, Bartlomiej
Varsó, 2023. december 20. Rendõrök a lengyel közszolgálati televízió, a TVP varsói székháza elõtt 2023. december 20-án. Bartlomiej Sienkiewicz lengyel kulturális és örökségvédelmi miniszter a nap folyamán felmentette a közszolgálati televízió és rádió, valamint a PAP állami hírügynökség vezérigazgatóit, és új felügyelõtanácsokat alakított ki a közmédiában. MTI/EPA/PAP/Kalbar Fotó: Kalbar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Donald Tusk és csapata már nem fúj visszavonulót, mert átléptek egy olyan határt, ahonnan már nem fordulhatnak meg. Ráadásul ez az uralmuk kezdetén van, ami azt jelenti, hogy ez csak rosszabb lesz, méghozzá gyorsuló ütemben – jelentette ki Stanislaw Janecki neves lengyel publicista, akit a V4NA nemzetközi hírügynökség idézett. Arra reagált, hogy Donald Tusk és újdonsült kormánya a jogállamiságot két lábbal tiporva december 20-án felmentette a közszolgálati televízió és rádió, valamint a PAP állami hírügynökség vezérigazgatóit, és új felügyelőtanácsokat alakított ki a közmédiában.

Janecki szerint Tuskék és a parlamenti többség olyannyira megsértették a törvényt Lengyelországban, hogy amint lemondanak a hatalomról, börtönbe kell vonulniuk, és ezt ők is tudják. Ezért fognak egyre több és egyre brutálisabb törvény- és alkotmánysértésbe bocsátkozni.

A korábbi kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) támogatói és politikusai azóta is folyamatosan tüntetnek a lengyel közszolgálati televízió, a TVP varsói székháza előtt és más helyszíneken.

TUSK, Donald; SIENKIEWICZ, Bartlomiej
Fotó: Czarek Sokolowski

Az új kormánynak szüksége van a közmédia illegális átvételére, hogy elzárja a lengyeleket a kellemetlen igazságtól. Például a Tusk-kormány beleegyezése az uniós migrációs paktum elfogadásához, amely kényszerköltöztetést vagy pénzbüntetést feltételez

– jelentette ki Mateusz Morawiecki korábbi lengyel kormányfő, a PiS politikusa egy videóüzenetben, amelyet a közösségi oldalán osztott meg.

 

Megdöbbentő helyzet alakult ki a PAP varsói székhelyén, a Jog és Igazságosság parlamenti képviselői a közösségi médiában jelentették, hogy fegyveresek jelentek meg az épületben.

 

Borítókép: Rendőrök a lengyel közszolgálati televízió, a TVP varsói székháza előtt 2023. december 20-án (Fotó: MTI/EPA/PAP/Kalbar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.