Izrael-ellenes tüntetéseket finanszírozott a Soros által pénzelt alapítvány

Egy Soros alapítványa által pénzelt, San Franciscó-i székhelyű nonprofit szervezet olyan tömörüléseknek nyújtott anyagi támogatást, amelyek Izrael-ellenes tüntetéseket szerveztek.

2023. 12. 08. 10:38
null
SWITZERLAND-ECONOMY-DIPLOMACY-BANKING-DAVOS Fotó: FABRICE COFFRINI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint azt a Capital Research Center amerikai konzervatív szervezet feltárta, a San Franciscó-i székhelyű Tides alapítvány olyan liberális szervezeteket támogatott jelentős összegekkel, amelyek Izrael-ellenes tüntetéseket szerveztek.

Mind a Jewish Voice for Peace, amely 650 ezer dollárt kapott, mind az IfNotNow, amely 86 ezer dollárral lett gazdagabb, részt vett annak a demonstrációnak a szervezésében, amelyben az Izrael-ellenes tüntetők megpróbáltak elfoglalni egy képviselői irodaházat.

A Mass Liberation Project nevű szervezet, amely közvetlen kapcsolatban áll a Tides alapítvánnyal, hatszázezer dolláros támogatásban részesült. A szervezet a palesztin nép ellen elkövetett etnikai tisztogatással vádolja az amerikai kormányt, és nyíltan támogatja a Hamász palesztin terrorszervezetet.

Elismerjük a Hamászt mint legitim politikai szereplőt és a palesztin nép szabadságáért dolgozó, demokratikusan megválasztott gázai ellenállást. Egyértelműen támogatjuk Palesztina követeléseit, és elismerjük az al-Aksza-áradat hadműveletet, mint szükséges lépést Palesztina szabadságának biztosításához. A népirtásnak nincs két oldala. Ahogy a palesztin nép ellenáll az etnikai tisztogatásnak, megingathatatlan globális támogatásra van szükségük

− olvasható a Mass Liberation Project arizonai csoportjának honlapján.

Rajtuk kívül 710 ezer dolláros juttatásban részesült az Adalah Justice Project nevű palesztinpárti szervezet, 132 ezret kapott a WESPAC alapítvány, amely a Students for Justice in Palestine (Diákok a Palesztinai Igazságért) szervezet fő támogatója, de a progresszív Center for Constitutional Rightsnak (Alkotmányos Jogokért Központ) is jutott 38 ezer dollár.

 

Borítókép: Soros György (Fotó: Fabrice Coffrini / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.