Kiderült, hogy Elon Musk mennyit keresett 2023-ban

Brutálisan nőtt a leggazdagabbak vagyona az elmúlt évben.

2023. 12. 30. 9:14
MUSK, Elon
Róma, 2023. december 16. Elon Musk, az X közösségi médiaplatform, a Tesla Motors elektromosjármû-gyártó, a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat tulajdonosa az Olasz Testvérek kormánypárt ifjúsági szervezete által rendezett, Atreju nevû találkozóra érkezik Rómában 2023. december 16-án. MTI/AP/Alessandra Tarantino Fotó: Alessandra Tarantino
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk 95,4 milliárd dollárt keresett a mögöttünk hagyott évben, erről számol be a Life.ru orosz hírportál. Az amerikai üzletember, a SpaceX és a Tesla vezérigazgatója, valamint az X (korábban Twitter) közösségi háló tulajdonosa, Elon Musk 2023-as bevételeiről a Bloomberg amerikai hírportál is beszámolt. Mint írták,  a vállalkozó a SpaceX és a Tesla sikerének köszönhetően továbbra is a világ 500 leggazdagabb emberét tartalmazó lista élén áll. 

 

Ugyanakkor a szakértők számításai szerint az elmúlt évben a leggazdagabb üzletemberek össztőkéje 1500 milliárd dollárral nőtt.

Közülük például az Amazon alapítójának, Jeff Bezosnak a vagyona több mint 70 milliárd dollárral, a Meta vállalat vezetőjének, Mark Zuckerbergnek pedig 80 milliárd dollárral gyarapodott.

A nők mezőnyében a L'Oréal örökösnője lett a világelső százmilliárd dolláros vagyonával, összességében a 12. helyen végzett. Bettencourt Meyers a kozmetikai birodalom  igazgatótanácsának tagja. Ő és családja a L'Oréal legnagyobb részvényese, mintegy 35 százalékos részesedéssel.

Borítókép: Elon Musk, az X közösségimédia-platform, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat tulajdonosa az Olasz Testvérek kormánypárt ifjúsági szervezete által rendezett, Atreju nevű találkozóra érkezik Rómában 2023. december 16-án (Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.