Megdöbbentő stílust engedett meg magának a belga miniszterelnök

Szerinte ha valaki nem vétóz meg egy döntést, „utána csak be kell fognia a száját”.

2023. 12. 14. 23:20
CROO, Alexander De
Párizs, 2023. november 10. Alexander De Croo belga miniszterelnök a hatodik alkalommal megrendezett Párizsi Békefórum megnyitóján a francia fõvárosban 2023. november 10-én. A Párizsi Békefórumon részt vevõ politikusok a globális kihívásokra keresnek megoldásokat. MTI/EPA/Reuters pool/Stephanie Lecocq Fotó: Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga miniszterelnök diplomáciailag értékelhetetlen kijelentést tett az uniós csúcson adott nyilatkozatában.

Ha részese vagy egy döntésnek, akkor egyetértesz a döntéssel. Utána csak be kell fogni a szádat

– fogalmazott. A mikrofontól elfordulva saját magához beszélve megjegyezte, hogy „nem kellett volna ezt mondanom”, de ez a nyilatkozat legvégén – ahogy az esetről készült videó utolsó másodperceiben is – még tisztán hallható volt.

Borítókép: Alexander De Croo belga miniszterelnök a hatodik alkalommal megrendezett Párizsi Békefórum megnyitóján a francia fővárosban 2023. november 10-én (MTI/EPA/Reuters pool/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.