Nem akárkivel beszélgetett Novák Katalin a dubaji konferencián

A köztársasági elnök az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján vesz részt.

2023. 12. 01. 12:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin pénteken felszólal a COP28-on, az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján. A köztársasági elnök X közösségimédia-platformra feltöltött bejegyzésében köszönetet mondott António Guterres ENSZ-főtitkárnak és Hálid bin Mohamed bin Zájed Ál Nahajnak, az Egyesült Arab Emírségek elnökének az esemény lebonyolításáért. Megköszönte a szervezést, és kiemelte, hogy mind felelősek vagyunk a Föld sorsáért.

Egy másik posztban pedig arról számolt be, hogy a megnyitóünnepség előtt lehetősége nyílt beszélni III. Károly brit uralkodóval az éghajlatváltozás kihívásairól és az éghajlat-csúcstalálkozóval kapcsolatos elvárásairól. 

Lenyűgözött Őfelségének a természet iránti törődése és munkája

– hangsúlyozta.

Novák Katalin köztársasági elnök a héten hivatalos látogatásra érkezett az Egyiptomi Arab Köztársaságba, ahol korábban megbeszélést folytatott Abdel Fattáh al-Szíszí egyiptomi elnökkel és Hanafy Gebaly házelnökkel is, majd továbbutazott Dubajba, az ENSZ-konferenciára. Az államfőt kedden II. Tavadrosz kopt pápa fogadta.

 

Borítókép: Novák Katalin Dubajban az ENSZ konferenciáján António Guterres és Hálid bin Mohamed bin Zájed Ál Nahaj társaságában (Forrás: X/Novák Katalin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.