Kázmér 2024. március 4.
logo

Terjedelmes cikkben foglalkozik Orbán Viktor beszédével a Die Weltwoche

Magyar Nemzet
2023.12.05. 06:49 2023.12.05. 08:39
Terjedelmes cikkben foglalkozik Orbán Viktor beszédével a Die Weltwoche

Terjedelmes írásban foglalkozik a Die Weltwoche neves svájci konzervatív lap Orbán Viktor beszédével, amelyet az újság fennállásának 90. évfordulója alkalmából tartott nemrég Zürichben. Orbán Viktor, Európa leghosszabb ideje hivatalban lévő kormányfője rangos közönség előtt beszélt, amelynek tagjai között ott volt Christoph Blocher és Ueli Maurer, valamint a Szövetségi Tanács korábbi tagjai.

A lap azt írja: Orbán Viktor a beszédében hangsúlyozta annak fontosságát, hogy Európa a kihívásokkal szemben felvállalja a stratégiai szuverenitást. Kiemelte azt is, hogy Európának meg kell védenie a hagyományait, az identitását és értékeit, erre pedig egységes megközelítést sürgetett

 – olvasható a Weltwoche hasábjain. A lap szerint Orbán Viktor felszólította az európai vezetőket, hogy helyezzék előtérbe a nemzeti érdekeket, és hangsúlyozta, nem szabad félnünk attól, hogy megvédjük az európai kultúrát és az örökségünket.

A Weltwoche úgy fogalmaz: Orbán Viktor beszéde tükrözi a miniszterelnök elképzelését egy erős, önrendelkező Európáról a változó globális dinamika közepette.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Weltwoche svájci konzervatív hetilap jubileumi ünnepségén Zürichben 2023. november 22-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.