A húszi lázadók faágakból készítenek drónokat + videó

Veszélyes harci drónokat mostantól faágakból is lehet készíteni. Ezt a jemeni húszi lázadók mutatják be, akik továbbra sem állnak le a nyugati kereskedelmi hajók elleni támadásokkal.

2024. 01. 14. 18:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húszik meglehetősen találékonyak a nyugati kereskedelmi hajók elleni támadásaikban. Már drónokat is készítenek ágakból, írta az Exxpress.

Nem csoda, hogy a síita lázadók támadásait nehéz megállítani.

Heves harcok az USA-val és szövetségeseikkel

Az Egyesült Államok és szövetségesei jelenleg megpróbálják megakadályozni, hogy a húszi lázadók további támadásokat indítsanak nemzetközi hajók ellen. Joe Biden amerikai elnök „sikeres” légicsapásokról beszélt – és egyúttal további támadásokkal fenyegetőzött, ha a milícia nem hagy fel a hajók elleni támadásokkal.

Elemzők szerint azonban a nyugati támadások aligha fogják megállítani a lázadókat.

Csökkenteni fogják, de nem szüntetik meg a húszik által a hajózásra jelentett fenyegetést

– mondja Jon Alterman, a washingtoni Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának közel-keleti programjának igazgatója. Az elmúlt években a húszik a Szaúd-Arábia által vezetett katonai koalíció több ezer légicsapását állták ki.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Malajziai parti őrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.