A történelem legnagyobb kenőpénzéről hadovál Daniel Freund

Bármit tesz is Magyarország, az csak „látszat” vagy „a demokrácia és a jogállam elleni következő támadás” lehet, ha Daniel Freund német EP-képviselőt kérdezik.

2024. 01. 17. 11:35
FREUND, Daniel
Brüsszel, 2022. november 17. Daniel Freund német zöldpárti európai parlamenti képviselõ a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatos uniós aggályokra adott magyar válaszintézkedésekkel kapcsolatban tartott sajtóértekezleten az Európai Parlament brüsszeli épületében 2022. november 17-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq Fotó: Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Daniel Freund, a magyarellenes kirohanásairól híres német EP-képviselő ismét nem tagadta meg magát. Az Európai Parlament szerdai vitája során Freund a történelem legnagyobb kenőpénzének nevezte a Magyarországnak járó források felszabadításáról szóló döntést.

Ön hagyta magát megzsarolni

− támadta Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét.

Freund szerint Magyarországon megbomlott a jogállamiság, a szuverenitásvédelmi törvényt „a demokrácia és a jogállam elleni következő támadásnak”, az igazságszolgáltatással kapcsolatban hozott jogszabályokat pedig látszatnak minősítette.

Nem kellett volna megkapnia a 10 milliárdot. Ezért az Európai Bírósághoz fordulunk. Találkozunk a bíróságon

− zárta szavait Daniel Freund.

Borítókép: Daniel Freund német zöldpárti európai parlamenti képviselő (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.