Barbár terrorcselekménynek nevezte a külügy a donyecki mészárlást + videó

Legalább 25 civilt – köztük két gyereket – megölt és további több mint húszat megsebesített egy Donyeck város elleni ukrán tüzérségi támadás.

2024. 01. 21. 16:15
UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT EDITORS NOTE: Graphic content / Law enforcement officers photograph a body of a person killed as a result of a missile strike in Donetsk on January 21, 2024, amid the ongoing Russian-Ukrainian conflict. At least 25 people were killed and 20 injured in shelling on a market in the Russian-controlled city of Donetsk in east Ukraine, the region's Moscow-installed chief Denis Pushilin said on January 21, 2024. (Photo by STRINGER / AFP) Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz külügyminisztérium szerint az ukrán fegyveres erők reggeli mészárlása Donyeckben egy barbár terrorcselekmény volt, és a nemzetközi szervezeteknek és kormányoknak el kell ítélniük Kijev akcióit. 

A neonáci kijevi rezsim az Egyesült Államok és műholdjainak támogatásával ismét barbár terrorcselekményt követett el Oroszország polgári lakossága ellen

– írja az orosz külügy egy közleményben. 

A minisztérium megjegyezte, hogy 

a Nyugat féktelen vágya, hogy stratégiai vereséget mérjen Oroszországra az ukrán bábok kezével, egyre meggondolatlanabb lépésekre készteti Kijevet.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, legalább 25 civilt – köztük két gyereket – megölt és további több mint húszat megsebesített egy Donyeck város elleni ukrán tüzérségi támadás az orosz–ukrán háború árnyékában. 

Az orosz külügy szerint a kijevi rezsim terrortámadásai azt bizonyítják, hogy Ukrajnában nincs meg a politikai akarat a békére és az orosz–ukrán háború diplomáciai úton történő megoldására. Dmitrij Poljanszkij, Oroszország állandó ENSZ-képviselőjének helyettese kijelentette, hogy a Donyeck elleni támadás az egyik központi témája lesz a Biztonsági Tanács hétfői ülésének, amelyen Szergej Lavrov külügyminiszter is részt vesz majd.

Borítókép: Katonák fényképezik egy rakétacsapás következtében megölt személy holttestét Donyeckben 2024. január 21-én (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.