Életveszélyben az éhségsztrájkoló PiS-politikus + videó

Azonnal kórházba szállították Mariusz Kaminskit, volt lengyel belügyminisztert.

2024. 01. 22. 21:52
DARMANIN, Gérald; KAMINSKI, Mariusz
Korczowa, 2022. március 11. Mariusz Kaminski lengyel belügyminiszter (b) és francia hivatali partnere, Gerald Darmanin látogatást tesz a lengyel-ukrán határon a lengyelországi Korczowában 2022. március 10-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA-PAP/Darek Delmanowicz Fotó: Darek Delmanowicz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kórházba szállították hétfő este Mariusz Kaminskit, a lengyel ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) párt képviselőjét, volt belügyminisztert.

A lengyel sajtó közlése szerint a Donald Tusk miniszterelnök politikai tisztogatásai keretében letartóztatott politikus életveszélyes állapotban van.

Mariusz Kaminski január 9-én, a varsói elnöki palotában történt letartóztatása óta éhségsztrájkot folytatott.

Kijelentem, politikai bosszúnak tekintem, hogy elítéltek a korrupció elleni harc miatt, és megfosztottak parlamenti mandátumomtól

– mondta Kaminski egy nyilatkozatban.

Mariusz Kaminski volt belügyminisztert és a volt belügyminiszter-helyettest, Maciej Wasikot január 9-én este tartóztatták le, miután a bíróság decemberben kétévi letöltendő szabadságvesztésre ítélte őket az általuk 2007-ben, a korrupcióellenes harcban elkövetett túlkapás címén. Andrzej Duda elnök viszont már 2015-ben kegyelemben részesítette a politikusokat.

Borítókép: Mariusz Kaminski volt lengyel belügyminiszter (balra) (Fotó: MTI/EPA-PAP/Darek Delmanowicz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.