Robert Fico: Ukrajnának fel kell adnia területeket, hogy véget érjen az orosz invázió

A szlovák miniszterelnök világos üzenetet küldött.

Forrás: Mandiner2024. 01. 21. 20:23
ORBÁN Viktor; FICO, Robert
Orbán Viktor és Robert Fico sajtótájékoztatója Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robert Fico szlovák miniszterelnök szombaton arról beszélt, hogy az Ukrajna elleni orosz háború befejezésének egyetlen módja az, ha Kijev átadja területének egy részét a megszállóknak, és kijelenti, hogy nem kíván NATO-tag lenni – írja a Politico hírportál nyomán a Mandiner.

Valamiféle kompromisszumnak kell születnie. Mit várnak, hogy az oroszok elhagyják a Krímet, Donbászt és Luhanszkot? Ez irreális

– fogalmazott Fico szombaton. A szlovák miniszterelnök hozzátette:

Ukrajna nem független és szuverén ország, hanem az Egyesült Államok teljes befolyása és ellenőrzése alatt áll.

A Mandiner korábban már arról is beszámolt, hogy Szászország miniszterelnöke is hasonló gondolatot fogalmazott meg, mint most a szlovák miniszterelnök.

 

Borítókép: Robert Fico szlovák kormányfő az Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján a karmelita kolostorban 2024. január 16-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.