Mikor száll ki az előválasztási küzdelemből Nikki Haley?

Egyre erősödnek azok a hangok, amelyek szerint Nikki Haley volt ENSZ-nagykövetnek ki kellene szállnia a republikánus előválasztási küzdelemből, és beállnia Donald Trump volt elnök mögé. Kevesebb mint egy hónappal a dél-karolinai republikánus előválasztás előtt a felmérések szerint saját államában sem számíthat sok jóra Haley.

Forrás: Fox News2024. 01. 29. 6:29
Trump Campaign Holds Caucus Night Watch Party
Former US President Donald Trump speaks during a caucus night watch party in Des Moines, Iowa, US, on Monday, Jan. 15, 2024. Trump cruised to victory in the Iowa caucus, warding off a late challenge from rivals Ron DeSantis and Nikki Haley and cementing his status as the clear Republican frontrunner in the race. Photographer: Al Drago/Bloomberg via Getty Images Fotó: Bloomberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Republikánus Konvenció már fontolgatja, hogy várható elnökjelöltté nyilvánítja Donald Trump volt elnököt, miután az első két republikánus előválasztáson, Iowában és New Hampshire-ben is átütő győzelmet aratott egyetlen talpon maradt riválisa, Nikki Haley felett.

TRUMP, Donald
A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdő Donald Trump volt amerikai elnök (k) a New Hampshire állambeli Manchesterben tartott előválasztási kampánygyűlésén 2024. január 20-án (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

Trump jelenleg 32 küldöttel rendelkezik, míg Haley mindössze 17-tel. A győzelemhez 1215 küldött szükséges, a hátralévő előválasztásokon még 2368 szerezhető – mutat rá a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Míg Donald Trump támogatottsága továbbra is stabil, Haley saját államában, Dél-Karolinában is pofonba futhat bele, hiszen mind a hivatalban lévő kormányzó, mind az állam republikánusainak többsége Trumpot támogatja a felmérések szerint.

A volt elnök „arcátlannak” nevezte a hétvégén három amerikai katona életét követelő és többeket megsebesítő dróntámadást, amely szerinte „Joe Biden gyengeségének és megadásának újabb szörnyű és tragikus következménye” − írja a Fox News.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: Al Drago/Bloomberg via Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.