Orbán Viktor: Meg akarják fosztani az embereket a döntéshez való joguktól

Másról sem szólt a tegnapi vita az EP-ben, mint Magyarország szidalmazása.

2024. 01. 18. 14:21
ORBÁN Viktor
Nyíregyháza, 2023. november 13. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlaton a nyíregyházi repülõtéren 2023. november 13-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor az X-en reagált a tegnapi Európai Parlamentben lezajlott vitákra. Mint a bejegyzésben írja: 

a liberális EP-képviselők tegnap ismét megtámadták Magyarországot az Európai Parlamentben. Négy évre akarnak pénzt adni Ukrajnának, míg az európai választások már csak öt hónapra vannak.

 

„Lényegében meg akarják fosztani az embereket azon jogaiktól, hogy döntéseket hozzanak a jövőjükről ”− emelte ki a miniszterelnök.

„Micsoda antidemokratikus álláspont! Magyarország nem ért egyet. Ha segíteni akarunk Ukrajnának, tegyük meg az EU költségvetésén kívül és évente! Ez az egyetlen demokratikus álláspont mindössze öt hónappal a választások előtt” − zárta a bejegyzését Orbán Viktor.

Tegnap kiemelt vitát tartottak Strasbourgban. A két vitát magában foglaló blokk első része az előző és az elkövetkező uniós csúcsokra fókuszált, míg a második A magyarországi helyzet és a befagyasztott uniós pénzeszközök címet viselte. 

A Magyarországnak járó uniós források utánra tervezett napirend szerint a február elsején esedékes EU-csúcsról kellett volna beszélni, de erre nem igazán tértek ki a képviselők. Olyannyira nem, hogy még Maria Grapini szocialista román EP-képviselő is felhívta a figyelmet, hogy csak Magyarország gyalázása és az előző ülésen hozott, Ukrajnával kapcsolatos kérdések uralták a vitát.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.