Sokkoló: egy brit tanár titokban Svájcba utazott, ahol egy klinikán halálos injekciót kapott

A negyvenhét éves kémiatanárnak soha nem volt betegsége, édesanyját sokkolták a történtek.

2024. 01. 21. 11:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diagnosztizált betegség nélkül élt a negyvenhét éves Alastair Hamilton kémiatanár, aki azt mondta londoni családjának, hogy meglátogatja egy barátját Párizsban – valójában azonban a svájci Bázelbe utazott, ahol tízezer fontot fizetett egy „öngyilkos klinikának” – számolt be a sokkoló történetről a Daily Mail cikke alapján a Mandiner.

 

A brit tanár halálát az intézmény is titkolta családja elől

Az édesanya, Judith Hamilton a lapnak nyilatkozva figyelmeztet minden családot, hogy óvakodjanak a Pegazus nevű klinikától, ahol a halálos beavatkozás előtt nem várnak el igazolást bármiféle betegségről vagy társat, aki elkíséri meghalni az érintettet. 

Ezt a törvényi szabályozás szerint ott meg is tehetik.

További adalék, hogy csak az édesanya hajthatatlansága, illetve a rendőrség, a külügy és az Interpol révén sikerült feltárni, mi is történt a tanárral, miután tavaly nyáron eltűnt.

A klinika csak a rendőrség nyomására, jogi tanácsadóik javaslata ellenére, a halál után két hónappal adta ki a családnak a maradványokat.

Az édesanya továbbra is végtelenül szomorú, és úgy véli, nem biztos, hogy valaha megtud minden részletet, így azt, fia miért jutott erre a döntésre. 

A halálos dózist beadó intézményhez egyébként banki átutalások révén jutottak el a hatóságok.

A tragikus esemény a politikához is kapcsolódik, hiszen a közvéleményt is megdöbbentő eset napvilágra kerülése idején Nagy-Britanniában képviselők egy csoportja kezdeményezi a támogatott öngyilkosság bevezetésének lehetőségét. A munkáspárti Kerner Starmer felszólította Rishi Sunak miniszterelnököt, álljon a kezdeményezés mellé, ám ő a képviselők lelkiismereti döntésére bízta az esetleges szavazást. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Art_Photo/Shuttertock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.