Lujza 2024. március 2.
logo

Brit védelmi miniszter: Veszélyes a hadseregbe beszivárgó woke kultúra

Dócza Edith Krisztina
2024.02.12. 10:35
Brit védelmi miniszter: Veszélyes a hadseregbe beszivárgó woke kultúra

Dühének adott hangot a brit védelmi miniszter a woke ostobasága miatt: Londonban ugyanis napirendre került, hogy a hadsereg esetében előtérbe helyezik az etnikai sokszínűséget, Grant Shapps azonban úgy látja, a hadseregnek egy halálos katonai erőnek kell lennie.

Egy politikai napirend előmozdítására pazarolják a hadsereg idejét és erőforrásait – erről beszélt vasárnap Grant Shapps brit védelmi miniszter.

A tárcavezető kiemelte, woke és szélsőséges kultúra szivárgott be a hadseregbe, melynek arra kellene összpontosítania, hogy halálos katonai erő legyen.

Shapps úgy látja, az orosz fenyegetés és a közel-keleti konfliktus árnyékában olyan időket élünk, amikor elképzelhetetlen, hogy a biztonsági ellenőrzés normáit enyhítsék, márpedig Londonban napirendre került, hogy az etnikai sokszínűséget előtérbe helyezik. A The Telegraph brit konzervatív napilap arról számolt be korábban, hogy növelnék a hadseregben szolgáló ázsiaiak, afrikaiak és más kisebbségi csoportok arányát, ám ehhez a tengerentúlról érkező újoncokra vonatkozó biztonsági ellenőrzéseken lazítanának. A tavaly márciusban közzétett terv továbbá a nők létszámát is növelné.

Shapps azonban felülvizsgálatot rendelt el, és dühének adott hangot a „woke ostobaságát” illetően.

A Daily Mail brit bulvárlap azt írta: a biztonsági ellenőrzések célja, hogy megállapítsák, a leendő katona alkalmas-e arra, hogy hosszú távon, szinte ellenőrzés nélkül hozzáférjen titkosított információkhoz. Az ellenőrzések között szerepel például terrorizmussal kapcsolatos vizsgálat is.

Az oroszok, az irániak és a kínaiak örömmel fogják figyelni az öngyűlöletbe való süllyedésünket, valamint a sokszínűség és a befogadás megszállotjait

– idézte a lap azt a levelet, melyet volt magas rangú brit tisztek írtak alá, figyelmeztetve arra, hogy a szabályok lazítását a nagyhatalmak is kijátszhatják.

 

Borítókép: Grant Shapps brit védelmi miniszter (Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.